Un concessionari de Volkswagen a la ciutat de Nova York
Un concessionari de Volkswagen a la ciutat de Nova York

Volkswagen arriba a un acord amb les autoritats nord-americanes

La companyia automobilística pagarà 5.000 dòlars a cada un dels usuaris afectats pel càlcul incorrecte d'emissions de diòxid de carboni

RedaccióActualitzat

La companyia automobilística Volkswagen ha arribat a un acord amb les autoritats dels Estats Units per resoldre el càlcul incorrecte d'emissions de diòxid de carboni amb el pagament de 5.000 dòlars a cadascun dels usuaris afectats. A més d'aquestes indemnitzacions, Volkswagen assumirà les reparacions dels vehicles.

Un jutge de San Francisco havia posat aquest dijous com a data límit perquè la multinacional alemanya, el Departament de Justícia i l'Oficina de Protecció Ambiental arribessin a un acord. Es tractaria, segons el diari alemany "Die Welt", d'un acord marc, del qual falten per saber molts detalls. Per exemple, no es concreta cap pla per reparar les emissions incorrectes de CO2 dels prop de 600.000 vehicles dièsel afectats al país.

El diari assegura que, amb aquest acord, Volkswagen evitaria anar als jutjats i les responsabilitats penals. A més, serviria com a referència per a pactes semblants a Europa.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut