Cues al control de passaports al Prat
Cues al control de passaports al Prat
El Prat de Llobregat

60 minuts d'espera màxima a l'aeroport del Prat, objectiu de govern, Aena i ministeri

L'Estat i la Generalitat creen una comissió tècnica de seguiment de les cues

RedaccióActualitzat

Per buscar una solució a les cues d'aquests dies a l'aeroport del Prat es crearà una comissió tècnica de seguiment on participaran -per primer cop- totes les parts implicades. Ho han acordat la Generalitat, l'Estat, l'aeroport, ajuntaments i la Cambra de Comerç de Barcelona a la reunió que han mantingut aquest matí a l'aeroport.

En la reunió s'han marcat com a objectiu uns temps d'espera màxims als quals es vol donar compliment: 20 minuts per a les sortides i fins a 40 o 60 minuts per les arribades en moments puntuals de màxima concentració de vols. 

 

Les cues que s'estan produint a Barcelona i en altres aeroports es deuen a l'aplicació, des de principis d'abril, d'una normativa europea antiterrorista que obliga a fer comprovacions sistemàtiques dels passaports de ciutadans europeus en sortir i entrar de l'espai Schengen.

Dimecres passat, el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, va sostenir que preveu que l'aeroport recuperarà la normalitat al juny, una vegada s'incorporin 40 equips informàtics verificadors i s'incrementi en uns 50 efectius el nombre d'agents.

Aquest dijous s'ha confirmat que hi haurà 144 agents de policia més, 40 dels quals ja han arribat a Barcelona. També s'ha anunciat que es compraran 50 aparells de validació més. 

Anar al contingut