Imatge d'arxiu d'una sessió dels membres del CGPJ
Imatge d'arxiu d'una sessió dels membres del CGPJ
Madrid

Vocals del CGPJ denuncien que Àngels Vivas va ser discriminada per avalar el dret a decidir

Cinc vocals diuen en un escrit que la magistrada no va ser escollida com a presidenta de l'Audiència de Barcelona per aquest motiu

RedaccióActualitzat

Cinc vocals del Consell General del Podel Judicial (CGPJ) han presentat un escrit en què denuncien que la magistrada Àngels Vivas no va ser escollida com a presidenta de l'Audiència de Barcelona perquè va donar suport al dret a decidir. Creuen que s'ha discriminat la magistrada per afavorir un altre candidat amb menys mèrits. El text el firmen els vocals Roser Bach, María Victoria Cinto, Clara Martínez de Careaga, Concepción Sáez i Enrique Lucas.

És un escrit de 26 pàgines en què aquests vocals progressistes discrepen de la decisió de la majoria del Consell General del Poder Judicial que la setmana passada va escollir el conservador Antonio Recio com a president de l'Audiència de Barcelona. Diuen que hi ha hagut discriminació ideològica contra la candidata Àngels Vivas, que va ser una dels 33 jutges catalans firmants del manifest a favor de la consulta. Un cas que va provocar l'obertura d'una investigació al CGPJ que, finalment, va acabar arxivada.

Els vocals recorden que Vivas té una antiguitat de 33 anys i ocupa el lloc 159 a l'escalafó judicial, i el candidat escollit té vuit anys menys d'antiguitat i està 1.200 llocs més avall. En aquest escrit diuen: "Res tenim contra ell [Antonio Recio], simplement mantenim que els mèrits de la magistrada Àngels Vivas són molt superiors i que, per tant, ella hauria d'haver estat l'elegida".

ARXIVAT A:
CGPJ
Anar al contingut