Sensesostre
Sensesostre

Viure al carrer tot i tenir un sou mensual

Actualitzat

El problema de les persones sense llar afecta cada vegada més gent sense addiccions que fins i tot té feina, però no es pot pagar un sostre. Un exemple és una parella del País Basc que es van quedar al carrer de la nit al dia per un daltabaix financer. Denuncien que no hi hagi ajudes per a aquella gent que ha de viure en aquestes condicions perquè no té cap altra solució.
 

"Puc dir que estava en una situació mitjana-alta. Quan comença a entrar un grup que som diferents, que no som tan gran, que no tenim addiccions... no hi ha ajudes per aquest col·lectiu."


Provisionalment, Serveis Socials de Barcelona donarà resposta a aquestes situacions.
 


Altres sensesostre, com Jaume Mas, han passat per albergs i pensions, però ara denuncien que la rigidesa de l'administració els ha tornat a portar al carrer. Mas va ser cuiner de grans restaurants i hotels, i havia arribat a cobrar més de 4.000 euros. Degut a l'alcohol, però, va abandonar la feina, la casa i la família.

 

"Tinc tres nets, que jo sàpiga. Un deu tenir 17 anys, l'altre 15 i l'altre 7 o 8 anys... No els conec."

 

 

La meitat dels sensesostre que l'Ajuntament de Barcelona ha atès els últims mesos són nouvinguts; molts dels voltants de la ciutat.

S'estan en campaments improvisats i viuen sols o en grup arreu de Barcelona, però sobretot a prop de l'Arc de Triomf o a tocar de la Ronda Litoral. L'any passat, els Serveis Socials van atendre més de 2.200 persones.


 

ARXIVAT A:
Pobresa
Anar al contingut