Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, en fotografies d'arxiu (ACN)
Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull, en fotografies d'arxiu (ACN)
Madrid

Vistiplau de Llarena al trasllat de Forn, Rull i Turull a presons catalanes

Actualitzat

El jutge delTribunal Suprem que instrueix el cas contra els líders i polítics independentistes del procés, Pablo Llarena, ha donat el vistiplau aquest dimarts al trasllat a presons catalanes de Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull, tal com va fer la setmana passada amb Bassa, Forcadell, Sánchez, Cuixart, Junqueras i Romeva, que han estat traslladats aquest dimarts, segons fonts de la defensa.

En una interlocutòria, el jutge assegura que no veu cap "raó processal" per oposar-se al trasllat, però recorda -com va fer la setmana passada en la resta de casos- que la decisió està en mans d'Institucions Penitenciàries.

El magistrat respon d'aquesta manera l'escrit que li ha fet arribar Institucions Penitenciàries a través del director del centre d'Estremera que proposa el trasllat per "raons de vinculació familiar".

La comunicació fa constar que el magistrat no preveu fer noves diligències que requereixin la presència de Forn, Rull i Turull, que té en aquests moments en situació de presó provisional.

"No existeix cap raó processal que condueixi a la custòdia dels processats en cap centre penitenciari concret."

 

Trasllat a la presó de Lledoners

Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull també seràn traslladats a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada al Bages. En principi també seguiran el mateix protocol de trasllat que els altres 4 presos independentistes que estan essent traslladats, - Junqueras, Romeva, Cuixart i Sànchez-, que han dormit primer a la presó de Valdemoro, a Madrid, on han estat reunits pel trasllat cap a Catalunya, i avui dormiran a la presó de Zuera a Saragossa. 

Processament i fiança

La setmana passada la Sala d'Apel·lacions del Tribunal Suprem va confirmar el processament dels 25 investigats en aquesta causa per delictes de rebel·lió, desobediència i malversació.

Pel delicte de malversació de fons públics, el jutge Llarena ha demanat als 14 processats que formaven part del govern durant l'1-O, entre els quals hi ha Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, una fiança de solidària de 2,1 milions d'euros.

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàJosep RullJordi TurullJoaquim Forn
Anar al contingut