Madrid

Vist per a sentència el "cas Gescartera"

El "cas Gescartera", que l'any 2001 va deixar un forat de 50 milions d'euros i va afectar 1.600 clients de l'agència de valors, ha quedat vist per a sentència. El veredicte final del tribunal, però, no se sabrà fins per Setmana Santa. En el seu últim torn de paraula, el principal acusat del cas, el propietari de Gescartera, Antonio Camacho, ha reiterat que va esforçar-se fins al final per salvar la companyia, perquè entén que era un projecte viable. El judici s'ha allargat tres mesos, amb quaranta sessions de judici oral en les quals han declarat catorze imputats, un centenar de testimonis i una desena de pèrits.

Actualitzat

Després d'insisitir que el procés de venta de la societat de valors estava molt avançat, el màxim imputat en el cas, Antonio Camacho, ha explicat que va decidir vendre la companyia després de la mort del seu pare. També ha dit que Gescartera estava en procés de convertir-se en una societat d'inversió de capital variable arran del rebuig de l'entitat britànica HSBC, que la considerava un client "no confortable", en paraules del propi imputat.

Pel propietari de Gescartera, la companyia era totalment viable des del principi i "ho va ser fins que la CNMV va decidir intervenir-la". A més, Camacho ha destacat la viabilitat de Gescartera, que, segons ha assegurat, "si l'haguessin deixat, s'hagués convertit en un dels grups del sector financer més importants".

Sigui com sigui, el cas ha quedat vist per a sentència després de tres mesos i quaranta sessions de judici oral, en les que han declarat catorze imputats, un centenar de testimonis i una desena de pèrits. Amb tot, la sentència no se sabrà fins a Setmana Santa.

El ministeri fiscal demana onze anys de presó per a Camacho i altres pesos pesants de Gescartera, com el número dos de l'agència, José María Ruíz de la Serna. Els afectats pel cas encara no han vist ni un cèntim, però esperen recuperar els diners a través de la responsabilitat civil subsidiària demanada a diverses entitats bancàries, com ara "la Caixa".

Anar al contingut