Oaxaca

Violents disturbis a l'estat mexicà d'Oaxaca deixen quatre morts i diversos ferits en una revolta iniciada fa cinc mesos

Almenys quatre persones han mort, un dels quals un càmera nord-americà, i diverses han resultat ferides arran d'un tiroteig que hi ha hagut, en les últimes hores, contra grups de manifestants que demanaven la dimissió del governador de l'estat mexicà d'Oaxaca. Se sospita que la policia és l'autora dels trets. Oaxaca viu una situació prerevolucionària des de fa cinc mesos. Les protestes les van començar els mestres, que volien aconseguir millores laborals, però de seguida s'hi van afegir altres sectors. Des d'aleshores, han mort nou persones.

Actualitzat
L'estat mexicà d'Oaxaca està en una situació prerevolucionària després d'una nova jornada d'enfrontaments amb les forces de l'ordre, que han deixat un balanç d'almenys quatre morts, un dels quals un càmera nord-americà. Tot i que encara no s'ha confirmat, també hauria mort un professor que participava en la protesta. Algunes fonts apunten que els autors dels trets podrien ser policies de paisà.

Els enfrontaments no són simples protestes, sinó que es tracta d'autèntics atacs amb armes de foc. Els principals accessos per carretera a la capital estan tallats, hi ha barricades pels carrers i les escoles estan tancades des de fa quatre mesos a causa de la vaga dels professors.

Aquesta insurrecció exigeix la dimissió del governador d'Oaxaca, que acusen de ser el responsable de la repressió policial. Inicialment, el conflicte era una reclamació d'augments salarials dels mestres, però les protestes es van radicalitzar i s'han estès a altres sectors socials.

Ja han mort nou persones a Oaxaca des que el conflicte va començar el 22 de maig, quan els mestres d'aquest estat van començar una vaga per demanar millores salarials. A la protesta s'hi van afegir organitzacions socials, que exigien la renúncia del governador Ulises Ruiz. Dijous, els mestres van decidir abandonar la vaga però les protestes a favor de la dimissió de Ruiz van continuar.

Anar al contingut