Síria

Vint morts a Síria a causa dels trets de la policia per dispersar una manifestació

Un dia després que Bashar al-Assad va anunciar mesures per liberalitzar el règim, a Síria han continuat les protestes i, també, la repressió. Com a mínim vint persones han mort a la localitat de Sanamein, al sud del país, a causa dels trets de la policia en dispersar una manifestació, segons ha informat la cadena Al-Jazeera. La televisió de Qatar també ha informat de la mort d'un manifestant a Daraa, la ciutat on fins ara s'han produït les protestes més importants.

Actualitzat
A la capital, Damasc, la policia secreta síria ha dissolt per la força una petita manifestació. Després de l'oració de divendres, unes dues-centes persones han sortit al carrer en suport als veïns de Daraa, on milers de persones participaven en els funerals de les víctimes dels últims enfrontaments. Les forces de seguretat han dissolt la manifestació de Damasc i han detingut desenes de persones, segons testimonis presencials.

"Sacrifiquem la nostra sang, la nostra ànima, per tu, Daraa", cridaven els manifestants, que s'han topat de cara amb una contramanifestació dels partidaris del president del país, Bashar al-Assad, que corejaven lemes a favor del règim. Els grups socials havien convocat per aquest divendres un "dia de la dignitat" a través del Facebook, però no ha funcionat.

El govern de Bashar al-Assad s'ha compromès a estudiar l'aixecament de l'estat d'emergència, en vigor des del 1963, i a elaborar una nova llei de partits i una nova llei de premsa, en el marc d'una sèrie de reformes. Alhora, va anunciar la formació d'un comitè "per dialogar amb els ciutadans de Daraa".

En un comunicat, Amnistia Internacional ha condemnat la resposta "brutal i sobtada" de les autoritats sirianes a les manifestacions i ha denunciat que les forces de seguretat han acabat amb la vida de desenes de persones a l'interior i als voltants de Daraa.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut