Gran Canària

Vint immigrants podrien haver mort a alta mar en partir-se la llanxa on viatjaven

Vint immigrants haurien mort a alta mar quan s'ha trencat la llanxa pneumàtica en què anaven, en direcció a les costes canàries. Així ho han explicat onze estrangers més que han pogut ser rescatats per un vaixell mercant. Entre els supervivents hi ha quatre menors. Els supervivents han explicat que la llanxa s'ha partit en dues parts i que el grup ha quedat dividit a proa i popa, però que vint persones han mort. La delegació del govern a les Canàries ha contradit aquesta versió i ha assegurat que no hi havia morts, sinó només onze nàufrags rescatats, tots de nacionalitat marroquina.

Actualitzat
Els onze immigrants que han estat rescatats per un buc mercant després del naufragi de la seva embarcació pneumàtica han explicat que vint ocupants més de l'embarcació han mort durant el naufragi. Segons la seva versió, que ha contradit la delegació del govern a les Canàries, la llanxa s'hauria partit en dos quan navegava a 120 milles al sud de Gran Canària i només part dels ocupants s'hauria pogut refugiar a la proa i la popa de forma precària.

Segons fonts policials, els immigrants rescatats han explicat el naufragi, com es van poder salvar col·locant-se a la proa i la popa de l'embarcació i com un mercant amb bandera belga, els va rescatar abans de desembarcar-los aquesta matinada al port de Las Palmas de Gran Canaria i prosseguir la ruta hores després. Els tripulants d'aquest vaixell que no van detectar la presència de més persones al voltant de l'embarcació, ni vives ni mortes..

A banda del testimoni dels rescatats, fonts de l'Autoritat de Las Palmas han insistit que desconeixien l'existència dels morts. Per la seva banda, un portaveu de Salvament Marítim ha explicat que no s'ha establert cap dispositiu de recerca dels immigrants ofegats, ja que no els consta que a l'embarcació hi viatgessin altres persones, a banda de les onze rescatades.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut