Girona

Vint-i-cinc detinguts per portar dones brasileres i obligar-les a prostituir-se a Girona

Dues de les dones es van escapar dels seus proxenetes i van anar al consolat del Brasil per denunciar-ho. A partir d'aquí es va posar en marxa una investigació que s'ha acabat amb la desarticulació d'una xarxa que portava dones del Brasil a Girona i les obligava a prostituir-se en clubs. La dones eren de Natal, al nord-est del país, i venien aquí pensant-se que treballarien com a cambreres en hotels.

Actualitzat
En total s'han detingut vint-i-cinc persones en diverses localitats de les comarques de Girona com ara Lloret de Mar, la Bisbal d'Empordà i Calonge. Catorze dels detinguts són membres de l'organització i la majoria de les víctimes de la xarxa provenien de Natal, al nord-est del Brasil. 

Precisament, en aquesta localitat també s'ha detingut una persona que és la que captava les dones. La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han arrestat també deu persones més per l'aplicació de la llei d'estrangeria.

La investigació va començar al maig quan dues dones que havien fugit d'un d'aquests locals, van anar al consolat del Brasil i van explicar que les obligaven a exercir la prostitució sota amenaça de mort. 

Les dones venien pensant que treballarien com a cambreres en hotels però un cop aquí els retenien els passaports i les obligaven a prostituir-se fins que haguessin tornat uns 2.500 euros. Aquesta xifra, però, anava augmentant perquè els posaven multes per no complir les normes dels clubs i hi afegien les despeses d'allotjament.
Anar al contingut