Ciclisme

Vinokurov es refà del Morredero i guanya la vuitena etapa de la Vuelta amb final a Lugo

Aleksandr Vinokurov ha guanyat a l'esprint la vuitena etapa de la Vuelta, de 181 quilòmetres de recorregut entre Ponferrada i Lugo. El kazakh de l'equip Astana, que ahir es va quedar a un pas de la victòria a l'alt del Morredero, s'ha refet i ha estat el més ràpid a la línia d'arribada per davant de l'italià Ruggero Marzoli i del suís Uros Murn, aprofitant un últim desnivell del 4 per cent que ha eliminat els esprínters. La classificació general no ha variat i l'eslovè Brajkovic manté el mallot groc de líder amb dos segons d'avantatge sobre Alejandro Valverde. La nota negativa del dia ha estat l'abandó del català Josep Jufré, que ha patit una caiguda i té un trencament del tendó del bíceps del braç dret.

Actualitzat
El dia abans de l'etapa reina de la Vuelta, la cursa arribava a Lugo, en un final complicat, amb un últim quilòmetre que picava cap amunt. Aleksandr Vinokurov ha fet una demostració de la seva classe i ha obtingut una victòria que el confirma com un especialista en aquest tipus d'arribades. Abans, el català Josep Jufré havia dit adéu a la cursa per culpa d'una caiguda en què s'ha seccionat el tendó del bíceps del braç dret.

En els metres finals ho han provat diversos corredors, fins que ha arrencat Vinokurov amb contundència. Avui ha calculat millor que ahir les seves forces i no ha donat cap opció a Alejandro Valverde, que no ha trobat el moment de saltar, tot i que una bonificació li podia haver donat el liderat.

Vinokurov s'ha imposat amb un segon d'avantatge respecte del grup principal, i el jove Janez Brajkovic ha mantingut el mallot daurat. Aquest diumenge, a l'alt de la Cobertoria, es podrà comprovar si és un líder sòlid o no.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut