París

Villepin es presentarà a les properes eleccions presidencials franceses amb el nou partit República Solidària

L'exprimer ministre francès Dominique de Villepin ha anunciat que es presentarà a les properes eleccions presidencials franceses l'any 2012 i ho farà encapçalant un nou moviment polític de centredreta, República Solidària, que pretén ser una alternativa a la Unió per un Moviment Popular, que lidera l'actual president francès, Nicolàs Sarkozy.

Actualitzat
"Em presentaré no per ambició, sinó perquè penso que els francesos tenen necessitat d'una altra veu", ha anunciat aquest dissabte a la tarda Dominique de Villepin durant el discurs inaugural del nou partit polític. Villepin ja va anunciar fa dos mesos la seva intenció de liderar un canvi polític amb un nou moviment "lliure, independent i obert a tots". Ho va dir i ho ha fet. El ClubVillepin, creat a finals del 2009, s'ha transformat ara en la nova alternativa de centredreta francesa.

L'exprimer ministre francès ha definit el partit com una "alternativa indispensable", i apel·lant al seu etern rival, Nicolàs Sarkozy, ha dit que el seu objectiu és seduir aquells decebuts amb l'actual president francès, que sembla haver tocat fons en els últims mesos.

Sarkozy i Villepin, cara a cara

Després de servir junts sota el mandat de Jacques Chirac, Villepin i Sarkozy es van enfrontar en el moment en què es va haver de decidir-ne el successor. Chirac va donar suport a Villepin, però Sarkozy va guanyar les eleccions internes d'Unió per un Moviment Popular i va esdevenir el candidat de la formació a les eleccions presidencials. La lluita entre els dos candidats per l'Elisi tindrà, doncs, una nova entrega.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut