Barcelona

Vilarasau i Lizaran protagonitzen la tragicomèdia "Agost" al TNC

Anna Lizaran, Emma Vilarasau, Jordi Banacolocha i Abel Folk són alguns dels protagonistes d'"Agost", la tragicomèdia que es pot veure des d'aquest dijous i fins al 23 de gener a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Aquesta peça de Tracy Letts, un dels grans èxits de Broadway dels últims anys, arriba al TNC de la mà del seu director, Sergi Belbel. L'obra aborda els conflictes i els fantasmes d'una família actual de l'Amèrica profunda.

Actualitzat
"Agost", que ha rebut premis com el Pulitzer i el Tony de teatre, explica "la catarsi de principis de segle a partir dels conflictes familiars", segons ha explicat Sergi Belbel. El punt de partida de la trama és la desaparició del pare de família –d'una família de l'Amèrica profunda del segle XXI- en circumstàncise estranyes, fet que obliga tots els parents a trobar-se a la casa paterna, a Oklahoma.

Hi ha moltes tensions, perquè parla de l'abandonament i la pèrdua, però també es recorre "a l'humor per tractar temes molt dramàtics", ha afegit Belbel. El director del TNC es va esgarrifar quan va llegir l'obra per primera vegada. Va ser aleshores quan va decidir que la portaria al teatre i que la dirigiria ell mateix.

La funció dura quatre hores i el repartiment inclou noms com els de Rosa Renom, Maife Gil, Montse German i Carles Velat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut