Pla mig del consultor Agustí Fernández de Losada, i la regidora d'Innovació i TIC de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, asseguts al Saló de…
Pla mig del consultor Agustí Fernández de Losada, i la regidora d'Innovació i TIC de Vilanova i la Geltrú, Ariadna Llorens, asseguts al Saló de Plens, el 10 d'octubre de 2016 (horitzontal)

Vilanova i la Geltrú elaborarà un Pla de Projecció Internacional per atraure inversors i activitat econòmica

ACN Vilanova i la Geltrú.-Vilanova i la Geltrú vol definir una estratègia a llarg termini per atraure nous inversors i generar activitat econòmica a la ciutat. Aquest és l'objectiu principal del Pla de Projecció Internacional que començarà a redactar de forma imminent, i que la regidora d'Innovació i TIC, Ariadna Llorens ha augurat que "serà una eina per assolir oportunitats per a la gent". A partir d'aquest mes d'octubre i fins la primavera hi haurà una primera fase de diagnosi per valorar quin és l'estat de la ciutat pel que fa a les relacions internacionals i a l'activitat dels principals sectors. Serà de cara a finals del 2017 quan es preveu concretar les línies bàsiques del Pla de Projecció Internacional, que previsiblement es centrarà en esprémer el potencial de Vilanova en cultura, coneixement i en el teixit associatiu i empresarial, segons ha avançat el director del document, Agustí Fernández de Losada. Queda per concretar quin serà el període que abraçarà el nou Pla.

"El context internacional és importantíssim en temes de finançament, de crear xarxa de treball i per visualitzar la ciutat". La regidora Ariadna Llorens ha defensat així la necessitat de Vilanova i la Geltrú de tenir un Pla que fixi com s'ha de projectar internacionalment, com ja han fet altres ciutats, com Igualada o Granollers."Ara les ciutats passen a ser tant importants com els territoris", ha destacat Llorens, defensant que municipis com Vilanova i la Geltrú vulguin buscar inversors internacionals sense necessitat d'utilitzar la Generalitat com a paraigües. "No cal que ens acompanyi ningú, ara ja anem a l'estranger com a protagonistes", ha afegit.El Pla de Projecció Internacional de Vilanova es començarà a elaborar aquest octubre amb la primera fase de diagnosi. El consultor Agustí Fernández de Losada, director del Pla, ha senyalat que hi ha tres àmbits que la ciutat pot esprémer per atraure l'interès de l'estranger: la cultura i tot allò relacionat amb la identitat i la innovació en sectors com, per exemple, la gastronomia i el turisme; el coneixement i les estratègies amb les universitats; i el teixit associatiu i empresarial. De Losada ha demanat que el Pla s'elabori de forma "cohesionada" entre l'administració, el sector privat i les institucions, com la UPC, a qui ha instat a participar activament. La previsió inicial és que el Pla estigui redactat a finals de 2017, però De Losada no ha especificat quin període projectarà. Si bé s'ha mostrat partidari d'abraçar quatre anys -marcant un horitzó de treball fins el 2021-2022-, també ha matisat que "és molt interessant" vincular el Pla amb el Pla d'Actuació Municipal del govern, fet que l'ajustaria fins el 2019.

Anar al contingut