Vilanova i la Geltrú

Vilanova, de 10

Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 3 de 10 amb folre i manilles més matiner de la història dels castells, en una actuació espectacular amb quatre castells de gamma extra dels verds

Actualitzat

La diada de Festa Major de Vilanova presentava enguany un especial interès, desprès que els Castellers de Vilafranca anunciessin la seva intenció de portar a la Plaça de la Vila ni més ni menys que el 3 de 10 amb folre i manilles, un castell mai vist a Vilanova i que mai s'havia intentat a aquestes alçades de la temporada

Tot i l'ensopegada que van patir diumenge passat a Mataró amb el 2 de 9 amb folre i manilles, avui no han dubtat de portar-lo a plaça com a primera construcció. La torre ha pujat molt segura, i tot i patir alguna petita rebrincada quan es col·locava la canalla, els verds no han tingut problemes per descarregar-la i agafar tota la confiança per encarar el 3 de 10, un castell que tot i que han carregat en moltes ocasions, només havien aconseguit carregar, fins avui, en tres. Els verds han anat per feina i han fet sonar gralles de seguida. I es que avui era el dia del 3 de 10, el més matiner de la història dels castells i que la colla Vilafranquina, a més, ha descarregat amb autoritat. El castell ha pujat molt parat i només han hagut de treballar una mica en la descarregada, convertint la Plaça de la Vila de Vilanova en plaça de 10.

Però avui els Castellers de Vilafranca portaven un programa de màxims i en tercera ronda han aixecat el 3 de 9 amb folre i l'agulla, que avui han descarregat amb molta més comoditat que la setmana passada a Mataró. I per arrodonir l'espectacular actuació, han descarregat el pilar de 8 amb folre i manilles. Quatre gammes extres que col·loquen aquesta actuació entre les 15 millors de la història dels castells.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona també han sortit de plaça amb un molt bona actuació, amb dos castells de gamma extra. Han començat amb un sòlid 3 de 9 amb folre, per atacar en segona ronda el 9 de 8 amb tres enxanetes, que han descarregat amb molt comoditat. En tercera ronda han descarregat el 4 de 9 amb folre, per encarar en ronda de pilars l'espadat de 8, que avui han descarregat per segona vegada en la seva història. Un pilar molt controlat que han hagut de treballar una mica a la sortida de l'enxaneta.

La colla local, els Bordegassos de Vilanova, per contra, no han pogut assolir el seu objectiu de descarregar el 4 de 8. Han obert plaça amb un molt bon 7 de 7, però en segona ronda els 4 de 8 se'ls ha resistit en tres ocasions i han acabat la diada descarregant el 2 de 7.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut