Vilafranca del Penedès premia els millors vins de Catalunya

Vilafranca del Penedès premia els millors vins de Catalunya

Vilafranca del Penedès premia els millors vins de Catalunya

ACN Vilafranca del Penedès.-L'Auditori de Vilafranca del Penedès ha acollit aquest divendres a la nit l'acte de lliurament de la quarta edició dels Premis Vinari, guardons nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya. En aquest sentit, en el marc de la gala s'ha proclamat els vins negres Vd'O 1.10 2010 del celler Vinyes d'Olivardots (DO Empordà), el Vall Llach Vi de Finca Mas de la Rosa 2013 (DOQ Priorat) i el cava Jaume Giró i Giró Selecte Gran Reserva Brut Nature 2008 com a millors vins i escumós catalans d'aquest 2016.

La gala ha estat l'acte final d'aquesta edició del certamen que van arrencar la primavera passada amb una convocatòria a tots els cellers catalans i que ha aconseguit la participació de més 850 referències de vins emparats sota les dotze denominacions d'origen de Catalunya.Un jurat professional format per una seixantena de sommeliers, enòlegs, professionals de la distribució, exportació i comunicacio de vins; i alguns dels membres del Panell Oficial de tastadors de Catalunya, han avaluat a cegues tots els vins que enguany s'han presentat a concurs. En total s'han entregat 150 guardons.Els vins han participat en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d'Or, tres Vinaris de Plata i cinc Vinaris de Bronze, més algun extra en cas d'empat. Així mateix, com a novetat, s'han incorporat nous reconeixements, com ara el Premi Vinari Nissan al Millor Vi Ecològic, que ha recaigut en Bernat Oller 2014, del celler Heretat Oller del Mas; el Premi Vinari Agbar a la Millor Etiqueta de Vi, per a Negre de Folls 2015 de Vins de Pedra, i els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les dotze Denominacions d'Origen de Catalunya.Finalment, els responsables del certamen destaquen l'auge dels vins elaborats a partir de la varietat samsó (Carinyena) que hi ha hagut en aquesta edició, tant en la seva expressió de l'Empordà com del Priorat. També el reconeixement de les varietats locals blanques com la malvasia de Sitges, el picapoll del Pla de Bages, la garnatxa per a vins rosats i negres frescos al llarg de tot el territori, l'afinament dels cupatges de xarel·lo amb altres varietats com la parellada i macabeu per a escumosos, i l'envelliment oxidatiu de la pansa blanca per reivindicar un estil de generosos que completen la gran varietat d'estils de vins que es produeix a Catalunya.