Una imatge de Vila d'Abadal durant les seves declaracions a l'ACN. (Foto:ACN)
Vila d'Abadal anirà a la manifestació de l'Onze de Setembre. (Foto:ACN)
Vic

Vila d'Abadal creu que el govern ha d'anar a la manifestació de la Diada

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha demanat al govern que vagi a la manifestació de l'Onze de Setembre encara que sigui per reivindicar el pacte fiscal, o que almenys rebi l'Assemblea Nacional Catalana al final perquè li entregui el manifest.

RedaccióActualitzat
Vila d'Abadal demana que el govern català assisteixi a la manifestació de l'11-S perquè considera que no és incompatible que l'executiu d'Artur Mas participi en la marxa independentista defensant un millor finançament per a Catalunya, ja que tot plegat forma part del dret a decidir que propugnen.

Aquestes declaracions de l'alcalde de Vic arriben un dia després que el seu company de files a Unió i conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, opinés just el contrari.

"Que es manifesti darrere d'una pancarta, ell, si vol, amb el pacte fiscal, ja està. Però que és bo que el govern estigui al costat del poble? Claríssimament, tot el govern. Igual que hi seran els partits polítics. No formen part dels partits polítics del govern? Els consellers no formen part dels partits polítics?"

Vila d'Abadal assistirà a la manifestació de la Diada acompanyat altres alcaldes de l'Associació de Municipis per la Independència. Ha aprofitat també per fer una crida a la participació i ha dit que qui dóna suport al pacte fiscal també pot manifestar-se l'Onze de Setembre, i això val també per al govern. "Cap de les dues coses no les aconseguirem si no hi som tots", ha subratllat.

L'alcalde de Vic ha assegurat que respectarà que el govern decideixi no anar-hi, però ha demanat que almenys rebi els organitzadors, perquè puguin entregar-li el manifest.

Després que la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, obrís la porta a manifestar-se a títol individual, Vila d'Abadal ha estat taxatiu. "Si un conseller no hi vol anar com a conseller, millor que no hi vagi, perquè com ho expliques això?", ha dit. De fet, s'ha preguntat com es pot separar el fet que CDC vagi a la manifestació i no hi vagi el govern de CiU.

També ha replicat al portaveu del govern, Francesc Homs, que va opinar que la decisió d'assistir o no a la manifestació per part del president era una qüestió "anecdòtica". "No, és molt important, perquè el president representa tot el país. És important tant que hi vagi com que no hi vagi, i això afectarà el resultat de la manifestació", ha opinat.

De fet, ha dit, també tindrà incidència en les relacions amb el govern espanyol, ja que des de Madrid s'ho prendran "com un greuge", tot i que es tracti d'una manifestació pacífica i democràtica.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut