El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.
Sant Joan Despí

Vila confia que els camions deixaran de circular per l'N-II després de Setmana Santa

El conseller de Territori i Sostenibilitat creu que els camions de gran tonatge deixaran de circular per l'N-II, al pas per Girona, després de Setmana Santa. "Seria ben sensat que sigui una mesura en vigor l'endemà de Setmana Santa". Un anunci podria posar fi a les protestes dels veïns de Bàscara.

RedaccióActualitzat
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, confia que els camions de gran tonatge deixaran de circular per l'N-II, al pas per Girona, després de Setmana Santa. "Seria ben sensat que l'endemà de Setmana Santa sigui una mesura en vigor", ha anunciat Vila al programa "Àgora" de TV3, on ha insistit que l'objectiu a llarg termini és desdoblar la carretera.

Aquest anunci podria posar fi a les protestes dels veïns de Bàscara, a l'Alt Empordà, que ja fa més d'un mes que tallen la carretera Nacional II per exigir que el trànsit de camions es derivi per l'autopista AP-7. L'accident mortal d'una veïna a Vilamalla el 31 de gener passat va ser la gota que va fer vessar el got.

Santi Vila ha insistit que, en aquests últims dies, s'estan enllestint els detalls d'aquesta qüestió entre la Generalitat i el Ministeri de Foment. I és que conclou: "El remei ha de ser imminent i treballem perquè ho sigui".

Uns 30.000 vehicles circulen cada dia per aquesta carretera -una tercera part, camions-, en la qual el risc de patir un accident greu és molt elevat.
Anar al contingut