Budapest

El primer ministre Viktor Orbán guanya per tercera vegada les eleccions a Hongria

El partit del líder xenòfob i antieuropeista obté prop del 50% dels vots i dos terços dels diputats de la cambra

RedaccióActualitzat

Tercer mandat del primer ministre xenòfob i antieuropeista hongarès, Viktor Orbán. El partit d'Orbán ha aconseguit prop del 50% dels vots i 133 dels 199 escons del Parlament. El guanyador ha declarat que això "suposa una gran oportunitat per defensar el país".

Seguidament s'ha situat el partit nacionalista i ultradretà Jobbik, amb prop d'un 20% dels vots i 26 escons. La tercera força és el Partit Socialista d'Hongria (MSZP) amb poc més del 12% i 20 escons. A continuació se situen l'ecologista Una altra Política és Possible, amb el 6,75% dels vots i Coalició Democràtica amb un 5,5%.

 

 

Hongria s'encamina ara a 4 anys més de polítiques ultranacionalistes dictades per un primer ministre que es manté en el poder amb un discurs marcadament antimusulmà. Les enquestes ja pronosticaven que Orbán s'imposaria de nou i es convertirà, així, en el primer ministre que més temps ha governat en un país excomunista.

Orbán aposta per consolidar l'aliança dels països excomunistes del centre d'Europa contra les polítiques migratòries de la Unió Europea i contra una integració més gran. Es basa en la bunquerització d'Hongria darrere del mur físic que ha aixecat a la frontera oriental:

"La situació és que el perill ens ve de l'oest. De polítics de Brussel·les, Berlín i París. Volen que adoptem les seves polítiques, que han fet dels seus països, països de la immigració; els han obert al declivi del cristianisme i al creixement de l'islam."

 

 

 

La participació, pròxima al 70%, ha estat molt per sobre que durant els comicis del 2014, i és una de les més altes de l'Hongria postcomunista.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut