L'actor nord-americà Viggo Mortensen
L'actor nord-americà Viggo Mortensen

Viggo Mortensen es fa soci d'Òmnium Cultural

L'entitat ho anuncia destacant que ja té 115.000 socis

RedaccióActualitzat

L'actor nord-americà Viggo Mortensen s'ha fet soci d'Òmnium Cultural. L'entitat ho ha fet públic aquest dijous a Twitter:

 

 

Òmnium ho ha aprofitat per recordar que al març va arribar als 100.000 socis i que ara ja en té 115.000.

Fa un any Mortensen ja es va significar al favor del sobiranisme català signant el manifest "Let Catalans Vote", impulsat pel Pacte Nacional pel Referèndum, juntament amb 40 personalitats internacionals més, entre les quals 5 premis Nobel de la Pau.

Des del 2010 és parella de l'actriu catalana Ariadna Gil, amb qui va coincidir al rodatge d'"Alatriste", d'Agustín Díaz Yanes.

Aragorn a "El senyor dels anells"

Mortensen, conegut sobretot pel seu paper de rei Aragorn a la trilogia cinematogràfica de Peter Jackson "El senyor dels anells", ha fet una carrera destacada al cinema nord-americà, amb gairebé 50 pel·lícules.

Va debutar el 1984 a "La rosa porpra del Caire", de Woody Allen, i la segona pel·lícula va ser "Únic testimoni", de Peter Weir. Altres títols seus són "Una història de violència" i "Promeses de l'Est", totes dues de David Cronemberg.

També ha treballat amb directors com Tony i Ridley Scott, Gus van Sant, Brian de Palma, Jane Campion, Sean Penn i Kevin Spacey.

De pare danès i mare nord-americana, de nen i de jove va viure a l'Argentina, a Veneçuela i a Dinamarca, a més dels Estats Units.

Notícia relacionada - Abril 2011: La Mostra de Cinema Llatinoamericà s'inaugura a Lleida amb Viggo Mortensen parlant en català

Anar al contingut