Buenos Aires

Videla es defineix com un presoner polític abans de saber si el condemnen a cadena perpètua

Avui se sabrà la sentència del judici contra l'expresident argentí Jorge Rafael Videla i 28 acusats de delictes de lesa humanitat durant l'última dictadura a finals dels setanta i principis dels vuitanta. Videla s'enfronta a una pena de cadena perpètua, la mateixa condemna que han rebut 12 repressors per 181 crims comesos en presons clandestines.

Actualitzat
Amb molta expectació s'espera saber avui si es condemna Jorge Videla a una segona cadena perpètua. Videla i 28 imputats més estan acusats de la mort de 31 presos polítics. Al seu al·legat final al judici, Jorge Videla ha justificat la seva actuació i la de l'exèrcit.

En l'últim al·legat, l'expresident argentí, de 85 anys, ha assumit la responsabilitat dels crims i els ha emmarcat en una guerra justa contra el terrorisme.

L'exmilitar, definint-se com a pres polític, ha reclamat l'honor de la victòria. Fins i tot ha dit que els enemics derrotats són actualment al poder. Per Videla, el país vivia en el moment dels fets en una orgia de violència.

Cadena perpètua per a 12 repressors

Abans de conèixer-se la sentència contra Videla, un tribunal de Buenos Aires ha condemnat a cadena perpètua 12 repressors de la dictadura militar. Els condemnats són policies i alts càrrecs militars. Se'ls responsabilitza de violacions dels drets humans comeses entre els anys 1976 i 1979 als centres de detenció. El tribunal també ha imposat penes de 25 anys a quatre repressors més.

La lectura de la sentència ha desfermat l'alegria entre els familiars de les víctimes, que s'esperaven fora del tribunal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut