Lleida

Vidal-Quadras: "La LEC és una declaració unilateral d'independència de Catalunya"

L'ofensiva de crítiques del PP contra la política lingüística del govern català no s'atura. Aquest diumenge ha estat el torn del candidat popular a les eleccions europees, Aleix Vidal-Quadras, que ha recordat que no cal recórrer la LEC perquè s'ha d'esperar que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre el recurs que ja hi ha contra l'Estatut. Vidal-Quadras ha carregat contra la gestió del govern pel que fa a la normativa d'ús del català, que ha definit com una "declaració unilateral d'independència de Catalunya", i ha definit el president com un "nacionalistà català i separatista".

Actualitzat
El candidat del PP català a les eleccions europees, Aleix Vidal-Quadras, s'ha sumat aquest diumenge des de Lleida a les dures crítiques a la llei catalana d'educació que va fer ahir el cap de llista del partit, Jaime Mayor Oreja. Vidal-Quadras ha dit que la llei "és el primer fruit enverinat del nou Estatut que portarà Catalunya a la ruïna".

Per Vidal-Quadras, recórrer la LEC seria redundant, ja que el Tribunal Constitucional encara s'ha de pronunciar sobre el recurs que hi ha sobre l'Estatut, que segons ell és l'origen del mal. En canvi, considera que sí que és adequat portar el text de la nova llei d'educació al Consell Consultiu perquè valori si vulnera la Constitució i espera que arribi aviat el pronunciament del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

El popular també s'ha referit directament al president de la Generalitat, José Montilla, que ha qualificat de "nacionalista català separatista que és cordovès, cosa que és el deliri total".

Després que el Partit Popular va anunciar que estudiava si presentar un recurs a la LEC davant del Constitucional, PSC, ERC i CiU van tancar files aquest dissabte al voltant del model català de política lingüística.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut