Barcelona

Vidal es veu "depurat per desafecte al règim" i recorrerà la seva suspensió al Suprem

La decisió del CGPJ de suspendre el jutge Vidal durant tres anys obre la porta a la seva entrada en política

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència de Barcelona, Santiago Vidal, penjarà la toga després de 25 anys fent de jutge. Ho fa perquè li obliguen com a càstig per haver redactat un esborrany de la Constitució catalana.

Aquest sadurninenc de 61 anys s'ha significat per defensar el dret a decidir dels catalans el seu futur polític, cosa que l'ha posat al peu dels cavalls de l'estructura judicial i política de l'estat. Vidal ha defensat sempre el seu dret a opinar del que sigui i a poder dedicar el seu temps lliure a fer el que sigui, com ara redactar una Constitució catalana.

Però el CGPJ no ho veu així i, en una decisió que el jutge Vidal troba ideològica i no jurídica, l'ha apartat dels tribunals durant tres anys. El jutge recorrerà la decisió perquè creu que és pròpia del franquisme i no del 2015. Pròpia dels temps en què es penjava "un segell on deia: depurat per desafecte al règim", segons ha dit el mateix Vidal.

A l'espera d'aquest recurs, aquest dijous sembla haver-se fixat un punt d'inflexió. Hi ha un abans i un després d'aquest 26 de febrer. Un després que podria passar perquè Vidal passi a la política.

Les condicions per anar a una llista política

Com ja havia dit a principis de mes, el magistrat ha assegurat que per ara no té cap decisió presa, però no descarta integrar-se en política. Diu, això sí, que en cas de concórrer a unes eleccions es presentaria com a independent, sense sigles de partit, i hauria de ser un nom de consens entre diferents forces polítiques sobiranistes.

La decisió final, el 15 de març.

"El problema és sobre què ho he fet"

Mentrestant, aquest dijous al vespre Vidal ha participat al programa ".CAT" de TV3. El jutge ha anunciat que presentarà un recurs al Tribunal Suprem i ha reclamat saber "en quina norma de la Constitució o en quina norma de la Llei Orgànica del poder Judicial" està prohibit que un jutge faci conferències o escrigui, "fora de la seva jornada de treball i sense que aquesta activitat extrajudicial afecti a les seves decisions".

Vidal ha dit que el van advertir "clarament" que "el problema no és què he fet, el problema és sobre què ho he fet". El "jutge en stand-by", com s'ha definit ell mateix, ha explicat que ha mantingut trobades amb el president de la Generalitat, Artur Mas; el president d'Esquerra, Oriol Junqueras; la CUP i Iniciativa i que vol "seguir treballant pel país", en algun àmbit. Tanmateix, ha remarcat que no vol ser "ni màrtir ni heroi" perquè el que el país necessita, al seu parer, és "gent amb idees clares".

Suport a les xarxes socials

El jutge ha agraït els "centenars de missatges" i l'"allau de persones que m'han expressat el seu suport". Algunes d'elles ho han fet també a través de les xarxes socials.

 

 

 

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut