Madrid

Vidal es queixa al Senat que l'han suspès "per demanar el dret a decidir" i Rajoy li retreu que parli del seu "problema personal"

En la primera sessió de control de Rajoy en més d'un any, el jutge suspès i senador per ERC i el president espanyol s'han enfrontat per la decisió del Suprem de mantenir el jutge sense feina i sou tres anys

RedaccióActualitzat

El president espanyol, Mariano Rajoy, i el jutge i senador per ERC Santiago Vidal s'han enfrontat al Senat per la decisió del Suprem de confirmar la suspensió de feina i sou de tres anys a Vidal per haver redactat l'esborrany d'una constitució catalana.

Vidal ha denunciat que a Espanya no hi ha separació de poders i ha assegurat que la seva inhabilitació demostra que és un Estat on es persegueixen les idees

"Vostès han avançat, ja no fan el que feia la Santa Inquisició, que era cremar els autors i els llibres a la foguera. Avui es limiten a deixar-nos sense feina. Tinc una petició. Deixi d'utilitzar els tribunals de justícia per perseguir i fer callar la veu dels que només demanem que es respecti el dret de Catalunya a decidir el seu propi futur."

 

Rajoy ha respost que Vidal "confon la democràcia i la llei", ha remarcat que "sense llei no hi ha democràcia" i li ha retret que hagi anat al Senat a parlar del seu cas particular

"Ens porta aquí el seu propi problema personal. Vostè parla d'independència de la justícia i argumenta que no es dóna perquè l'han condemnat a vostè."

El president espanyol ha demanat a Vidal respecte per les decisions judicials. "La seva primera obligació com a jutge i senador és complir la llei", ha apuntat. I ha afegit que ell està obert al diàleg, però dins de la llei: 

"No puc no puc acceptar que se'm digui referèndum sí, pactat i legal, i si no, referèndum també, perquè és una imposició antidemocràtica, contrària a la llei i a qualsevol principi de separació de poders." 

Aquesta ha estat la primera sessió de control del govern de Rajoy en mes d'un any, perquè l'executiu del PP ha rebutjat sotmetre's a les preguntes de l'oposició mentre ha estat en funcions. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut