Victòries d'Holanda, Anglaterra i Itàlia i pobre empat de França contra Suïssa

L'estiu del 2006 es jugarà a Alemanya el Mundial de futbol, i són moltes les seleccions que busquen el passaport per disputar aquesta cita. Ahir dissabte es van jugar 24 partits de classificació i entre aquests cal destacar la primera derrota de Hristo Stòitxkov com a seleccionador búlgar contra Suècia per 0-3. En altres partits de la jornada, Anglaterra va golejar sense problemes Irlanda del Nord per 4-0, Holanda va guanyar Romania a domicili per 0-2 i Itàlia es va imposar a Escòcia amb dos gols de falta de Pirlo. La sorpresa va ser l'empat sense gols de França a casa contra Suïssa. Els francesos no tenen ni molt menys assegurada la classificació.

Romania, 0 - Holanda, 2 Només 41 segons va necessitar Holanda per avançar-se en el marcador davant Romania. El gol de Phillip Cocu va donar tranquil·litat a l'equip de Marco van Basten, que va dedicar la resta de partit a mantenir l'avantatge. La sentència va arribar al minut 85, amb un gol de Ryan Babel, que havia substituït el lesionat Arjen Robben. República Txeca, 4 - Finlàndia, 3 Holanda ha passat a liderar el grup 1 de classificació per al Mundial, on la República Txeca és ara segona després de guanyar en un gran partit Finlàndia. Milan Baros va fer l'1-0 als set minuts, i Tomas Rosicky va ampliar l'avantatge al 34. Només començar la segona meitat, Jari Litmanen va escurçar distàncies amb una rematada. Tot i que Jan Polak va tornar a marcar per als txecs al minut 58, Finlàndia no es va donar per vençuda i va forçar la igualada en només sis minuts. Primer Riihilati i després Johansson van posar el 3-3 al marcador. L'alegria local es va desfermar quan Lokvenc, a tres minuts del final, va fer el 4-3 definitiu. Anglaterra, 4 - Irlanda del Nord, 0 Al grup 6, Anglaterra s'ha consolidat com a líder superant amb claredat Irlanda del Nord a l'estadi d'Old Trafford. Els gols, però, no van arribar fins a la segona meitat. Joe Cole va obrir el marcador, i en deu minuts els anglesos van completar la golejada. Michael Owen al minut 52, Baird en pròpia porta en el 54 i el jugador del Chelsea Frank Lampard en el 62 van establir el 4-0 definitiu. França, 0 - Suïssa, 0 Qui va ensopegar va ser França, que no va poder marcar cap gol davant Suïssa a l'estadi Saint Denis de París i no té ni molt menys assegurada la classificació per al Mundial. L'equip de Raymond Domenech, amb el blaugrana Giuly de titular, suma només dues victòries i tres empats, i és segon del grup 4, amb el mateixos punts que Irlanda i Israel, que van empatar a Tel Aviv. Morrison havia avançat els irlandesos al minut 4, i la igualada no va arribar fins al minut 90, amb un potent xut des de fora de l'àrea de Soan. Bulgària, 0 - Suècia, 3 I en el grup 8, primera derrota de Hristo Stòitxkov com a entrenador de Bulgària. En partit jugat a Sofia, el davanter de l'Arsenal Ljungberg va avançar Suècia al minut 17. Tot i els intents locals per buscar l'empat, els suecs van sentenciar en el tram final. Edman va marcar de falta al minut 73. I ja en temps afegit, Ljungberg, de penal, va fer el 0-3 per a Suècia, que lidera el grup 8.