Barcelona

Victoria Álvarez: "José Zaragoza i Alícia van decidir gravar-me en unes estones d'oci relaxat"

Victoria Álvarez es ratifica en les seves denuncies sobre els negocis de Pujol Ferrusola, de qui diu que havia arribat a portar 400.000 euros d'Andorra

RedaccióActualitzat

El Parlament de Catalunya ha reeditat la conversa de La Camarga, però amb les dues protagonistes per separat. L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola Victoria Álvarez ha comparegut a la comissió del Parlament sobre frau fiscal i corrupció. Ho ha fet després d'una llarga intervenció d'Alícia Sánchez-Camacho.

Álvarez ha carregat durament contra la líder del PP català. L'acusa d'incongruent i diu que no explica el mateix que va declarar davant el jutge. Victoria Álvarez assegura que "Alícia va voler gravar la conversa" i que ho va decidir "en unes estones d'oci relaxat amb José Zaragoza".

Afirma, com va dir Jordi Pujol Ferrusola, que es va editar la gravació i la van fer arribar a Alfredo Pérez Rubalcaba, aleshores secretari general del PSOE.

Tot i aquestes denuncies, Álvarez s'ha ratificat en les seves paraules: "El que vaig dir a La Camarga i davant del jutge Ruz és cert". Entre d'altres, els negocis de Jordi Pujol Ferrusola, de qui ha dit que havia arribat a portar més de 400.000 euros d'Andorra.

Gravació manipulada

Victoria Álvarez explica que el dinar no era per parlar de Jordi Pujol Ferrusola sinó de qüestions de campanya del Partit Popular. Denuncia que la líder del PP portava un guió estudiat amb preguntes molt concretes.

Victoria Álvarez sí que ha coincidit en un punt amb Alícia Sánchez-Camacho: "La gravació estava manipulada". Álvarez, però, ha donat més detalls:

"Hi ha coses que no surten que Alícia va dir, però no em pregunti què perquè em poso en un embolic. No va parlar bé de persones del seu partit"

El diputat d'ERC Oriol Amorós li ha preguntat si es tractava de delictes de caràcter de violència masclista i Álvarez li ha respost que no en té proves:

"Depèn de què no ho puc dir perquè em pot caure una querella de nassos"

Assegura que no n'ha parlat ni davant els jutges. Sí que afirma, però, que no es pot anar amb tota la força d'un ministeri com el d'Interior per escorcollar la seu de Método 3 "arrasant amb tot". "Potser no volien que sortís alguna cosa", afegeix.

Tot i aquestes afirmacions, Victoria Álvarez diu que no ha escoltat la cinta de La Camarga per vergonya i perquè "dura tres hores i és un rotllo".

Converses amb Sánchez-Camacho

Victoria Álvarez també ha acusat Alícia Sánchez-Camacho d'enganyar-la:

"Pensava que això li havien fet a Alícia, però no que m'ho havien fet a mi"

Assegura que fins que se'n va adonar, va mantenir converses per missatgeria instantània amb Sánchez-Camacho, un fet que la líder del PP ha negat durant la compareixença del matí.

Els diners d'Andorra i la família Pujol

Sobre Jordi Pujol Ferrusola, Victoria Álvarez s'ha reafirmat en les seves acusacions. Ha tornat a explicar que feien viatges d'Andorra a Madrid, per diverses rutes, amb bosses plenes de diners. En una ocasió diu que van portar més de 400.000 euros en bitllets de 500 i que quan ella li va demanar explicacions, el fill gran dels Pujol li va contestar: "No et preocupis que a mi mai em passa res".

Álvarez diu, però, que no sabia res de les seves activitats a Madrid, més enllà que es trobava sovint amb el seu germà Oleguer.

L'examant de Jordi Pujol Ferrusola ha afirmat també que en "un parell de dies" tindrà "proves que els diners de la família Pujol surten de Banca Catalana" i que les portarà a la comissió. També ha assegurat que qui hi hauria al darrere de la presumpta corrupció a la família era "el pare; la mare, no". I que no té constància de cap deixa de l'avi.

Sobre Artur Mas, Victoria Álvarez s'hi ha referit com el "vuitè fill de Jordi Pujol" i també l'ha lligat amb els negocis del primogènit dels Pujol.

Maltractaments i por de Jordi Pujol Ferrusola

Victoria Álvarez ha admès que va tenir por de Jordi Pujol Ferrusola:

"No vaig denunciar abans Jordi Pujol Ferrusola per por, per molta por"

No ha volgut entrar en la qüestió de maltractaments que ha revelat en la seva compareixença Alícia Sánchez-Camacho. Ha explicat que va estar en tractament i que finalment ho ha superat.

Álvarez ha explicat que era normal tenir por "d'algú que et truca a casa i et diu que sap amb qui estàs sopant... que et controla cada pas que fas". I més "sent un senyor que aixeca la mà fàcilment, molta por".

Álvarez també ha definit Pujol Ferrusola: "En Jordi no té amics amb qui no fa negocis perquè creu que és una pèrdua de temps".

Crítiques a l'Oficina Antifrau

Álvarez diu que la pitjor decisió de la seva vida va ser anar amb informació de presumptes delictes a Puerto Rosario, a l'Argentina, a l'Oficina Antifrau. Assegura que el seu director, Daniel de Alfonso, es va passar mesos fent-li "la pilota", però que al final va concloure que la informació aportada era "absurda i espúria". L'exparella de Pujol Ferrusola afirma que poc després va assabentar-se que la documentació estava a la taula de CiU i a la premsa.

Álvarez dóna gràcies, en canvi, al jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, que va rescatar aquesta informació per instruir la causa contra la família Pujol.

Enganxada amb el PP, elogis a la CUP

Els moments més tensos de la declaració de Victoria Álvarez s'han viscut en el torn de preguntes del diputat del PP Santi Rodríguez. A Álvarez en algun moment se li ha escapat un "quin tipus!" i el representant popular li ha retret que la veia "susceptible amb ell".

El diputat del PP ha contradit Álvarez sobre la seva tesi de l'autoria de la gravació. Rodríguez ha revelat que "El PP té un whatssap seu en què parla del responsable de la gravació i no apunta a Camacho ni a Zaragoza". El representant popular l'ha acusat de canviar la seva versió i li ha preguntat si "algú li ha pagat per fer-ho".

En canvi, Victoria Álvarez ha elogiat la diputada de la CUP Isabel Vallet, de qui ha dit que ha fet les "preguntes més sensates" a Sánchez-Camacho.

"Dos anys horribles"

Victòria Álvarez ha denunciat que ha passat dos anys horribles, "en una situació aberrant". Critica que "s'ha arribat a dir de mi que em dedicava a la prostitució" i lamenta que "no es pot fer això a una persona".

Explica que ha hagut de desmuntar empreses i critica que tant José Zaragoza com Alícia Sánchez-Camacho com Jorge Moragas li van dir que els més perjudicats havien estat ells. Ha acusat els dos primers de "pocavergonyes" i de "seguir cobrant de la poltrona", però ha eximit Moragas.

Afirma que malgrat tot, ha estat callada fins que es va filtrar la gravació. Assegura que va començar a parlar després d'una trucada de la policia. Cita, fins i tot, una conversa amb el seu fill en què aquest li va dir que havia d'explicar el que sabia.

Sobre política explica que "sempre havia votat Aliança Popular'" però que ara no vota "ni el PP, després del que han fet".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut