Barça

Victor Valdés signa la renovació com a porter blaugrana fins al 2014

Víctor Valdés ha firmat aquest migdia un nou contracte que el vincula amb el Barça fins al 2014. El porter de L'Hospitalet continuarà al seu club de tota la vida fins als 32 anys, i amb un augment substancial de la fitxa. El porter blaugrana cobrarà uns 4,5 milions d'euros per any més 2 de variables segons els resultats. Al final del contracte en cobrarà gairebé 7. La clàusula de rescissió ha pujat als 150 milions d'euros. Valdés, titular indiscutible des del 2003, ha jugat més de 300 partits oficials de blaugrana, i ja és el quart porter amb més experiència a la porteria culer. Ha guanyat tres lligues, dues lligues de Campions, una Copa del Rei i dues supercopes d'Espanya.

Actualitzat
Aquesta renovació el lliga al club fins al 30 de juny del 2014. Cal recordar que el porter finalitzava contracte el 30 de juny del 2010. La seva clàusula de rescissió, fins ara de 100 milions d'euros, augmenta fins als 150 milions.

"És com un somni fet realitat, poder acabar pràcticament a l'equip que vols i que estimes", ha assegurat Valdés, després d'haver signat el nou contracte. També ha assegurat que sempre va tenir "la total confiança" que tot arribaria a bon port. "Volia quedar-me aquí, el club ha fet un esforç i l'hi volia agrair perquè ho ha fet possible. Estic molt content", ha insistit el porter, que ha recordat que no és el moment de posar-se nerviós -pels fitxatges del Reial Madrid-, ja que el Barça ha fet "coses molt importants aquesta temporada".

Més renovacions

El primer jugador a ampliar el seu contracte aquest estiu va ser Touré Yaya , que va signar fins al 2012 i que ara té una clàusula de 100 milions d'euros. Les negociacions per a la seva renovació s'havien complicat a causa de les pretensions del porter, que finalitzava contracte el 30 de juny de l'any vinent.

Valdés suma 225 partits en el primer equip del Barça i aquesta temporada ha rebut el premi Zamora com el porter menys golejat de la Lliga Espanyola. Els següents en començar a parlar del seu futur amb el Barça seran Márquez, Puyol i Iniesta.

Com va anar tot?

Víctor Valdés va ser el primer a tensar la corda en plena temporada. El porter va deixar entreveure que el seu futur no estava lligat, necessàriament, al Barça. Amb la competició acabada i amb el triplet a la butxaca, el representant de Valdés va començar a desfilar per les oficines del Barça. Les diferències entre el que exigia el jugador i el que oferia el club eren abismals. Valdés els reclamava nou milions i el Barça només estava disposat a arribar fins a sis.

L'entesa semblava tan difícil que la secretaria tècnica va començar a sondejar alternatives. El porter del Valladolid, Sergio Asenjo, es va convertir en la primera. Diego López, del Vila-real, n'era la segona. Mentrestant, el vestidor i Guardiola feien pinya amb Valdés. La directiva també, però amb matisos.

Finalment, la intervenció directa de Joan Laporta va permetre tancar l'acord. Valdés serà blaugrana, almenys, fins al 2014.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut