Gavà

Víctor Gibanel nega qualsevol participació en la investigació del 4-F

El cap d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona el 2006 diu que va pactar amb la productora de "Ciutat morta" eliminar 5 minuts del documental

RedaccióActualitzat

El cap d'informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona el 2006, Víctor Gibanel, nega qualsevol participació en la investigació del 4-F i assegura que no tenia contacte directe amb l'alcalde de llavors, Joan Clos. A més, explica que va arribar a un pacte amb la productora del documental "Ciutat morta" perquè no s'emetés el fragment on se l'acusava directament de ser l'autor de l'informe policial. "La no emissió per televisió del fragment on jo aparec va ser fruit d'un acord", ha dit Gibanel, que ha llegit un comunicat i no ha acceptat preguntes.

En la seva compareixença, el cap policial ha dit que no tenia accés a Joan Clos i que, per tant, no és l'autor de l'informe: "Jo no tenia accés directe a l'alcalde de Barcelona, tampoc, lògicament, per proporcionar-li qualsevol tipus d'informe dels que jo elaborava en funció de la meva responsabilitat". Gibanel ha dit que manté la demanda contra "La Directa" i Jesús Rodríguez. També ha ofert a qui li pugui interessar tota la documentació que, segons ell, ratificaria les seves paraules.

Mentrestant, el gerent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Joan Delort, ha negat aquest dimecres l'existència d'un escrit policial que apuntava que l'agent ferit durant els fets del 4-F va rebre un cop d'un test. Ho ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" i ha atribuït la confusió d'aquest informe a la precipitació de l'aleshores alcalde de Barcelona, Joan Clos.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut