Víctor Català torna a les llibreries amb la publicació del primer volum de contes

Actualitzat

Víctor Català torna a les llibreries; es reeditarà la totalitat de la seva narrativa breu al llarg dels pròxims dos anys sota el títol "Tots els contes".

El primer recull ha arribat a les botigues de llibres aquest dimecres. A aquest el seguiran tres reculls més de contes que publicarà l'editorial Club Editor.

L'editora Maria Bohigas destaca l'originalitat, diversitat i fertilitat" de l'escriptora, que no dubta a definir com "una de les més importants de la llengua catalana". Bohigas creu que Català "és algú que sempre fa el que vol":

"És una escriptora lliure, que creu que la llengua és també lliure i rebel, amb un lèxic que mai s'acaba, amb recursos literaris espectaculars, expressions que val la pena no deixar caure en l'oblit i una sintaxi hiperbòlica en ocasions." 

Aquest primer volum inclou "Vida mòlta", del 1950, i "Jubileu", del 1951, contes de després de la Guerra Civil i publicats en ple franquisme. Van ser els primers llibres que s'editaven després de la Guerra Civil i són, també, els últims contes que va escriure Caterina Albert.

El segon volum, amb els reculls de l'època d'entre guerres ("La mare balena", 1920, i "Contrallums", 1930), sortirà la tardor del 2018.

El tercer, que inclourà els contes de principi de segle ("Drames rurals", "Ombrívoles" i "Caires vius"), i el quart que aplegarà "Mosaic" amb contes que l'autora no va arribar a publicar, sortiran el 2019.

Caterina Albert escrivia amb el pseudònim de Víctor Català en una època en què l'escriptura era cosa d'homes. De fet, pels censors, Víctor Català era una escriptora del segle XIX. Va viure 96 anys, però els últims 10 anys se'ls va passar al llit, després de publicar els últims relats.

La resta de la seva obra literària es reparteix en poesia, articles i narrativa.

ARXIVAT A:
Literatura
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut