Barcelona

Víctor Amela, Empar Moliner, Sergi Pàmies i Paula Hawkins triomfen en un Sant Jordi de dues cares

"La filla del capità groc" és el llibre més venut en ficció en català, i "La chica del tren", tercer del rànquing, és el primer en ficció en castellà

RedaccióActualitzat

"La filla del capità groc", de Víctor Amela, és el llibre més venut d'aquest Sant Jordi. La novel·la del periodista, premi Ramon Llull, encapçala la llista de ficció en català. En segona posició hi ha Empar Moliner amb el llibre "Tot això ho faig perquè tinc molta por", premi Mercè Rodoreda. La tercera més venuda és "La noia del tren" de Paula Hawkins.

 

La novel·la de Hawkins encapçala la llista de ficció en castellà. Julia Navarro i la "Historia de un canalla" és la segona més venuda i "Los besos del pan" d'Almudena Grandes, la tercera.

 

Pàmies en no ficció

Les "Confessions d'un culer defectuós" de Sergi Pàmies és el llibre més venut en no ficció. "Educar Millor" de Carles Capdevila és el segon i "La màgia de l'ordre" de Marie Kondo, el tercer.

 

En castellà, Kondo repeteix, aquest cop en primera posició. Completen la llista "X" de Risto Mejide i "AuronPlay, el libro", del youtuber AuronPlay.

 

Sant Jordi, en novel·la infantil

En llibres infantil i juvenils, la llegenda ocupa el primer lloc. "Sant Jordi i el drac" d'Anna Canyelles ha estat el més venut en català. El llibre d'"El monstre de colors" d'Anna Llensa i el "Sant Jordi de les galàxies" de Jaume Copons completen el rànquing.

En castellà, triomfen els personatges de YouTube i de dibuixos animats. Les històries de Wigetta, escrites per dos youtubers copen la llista amb la primera i la tercera posició. Entremig, "Cachorros al rescate", el llibre de la "Patrulla Canina" de la cadena infantil Nickel Odeon.

Com s'elaboren les llistes de llibres més venuts

El Gremi de Llibreters de Catalunya confecciona el rànquing de llibres més venuts utilitzant les dades de Libridata dels dies anteriors a Sant Jordi.

Libridata és un sistema automatizat que obté dades de vendes de 156 punts de Catalunya, entre llibreries independents i cadenes de llibreries.

A més, el gremi també corregeix les dades amb una mostra representativa de llibreries del país, que es fa el mateix dia de Sant Jordi. 

Diada de dues cares

La diada ha començat amb un matí radiant i molta gent al carrer. El Sant Jordi de cap de setmana ha afavorit una jornada molt familiar i festiva. La diada s'ha deslluït a la tarda amb pluges a les comarques de Barcelona i Girona.

Aquests aiguats, en alguns indrets en forma de pedra, poden afectar la xifra final de vendes. Els llibreters calculen que vendran un milió i mig de llibres. Altres anys, per Sant Jordi s'ha concentrat el 7% de la caixa de tot l'any.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut