Salt

Vicky Peña estrena "Dies feliços" al Festival Temporada Alta a Salt

El festival d'arts escèniques Temporada Alta va tenir, al teatre de Salt, l'estrena d'un plat fort. Es tracta de l'obra de Samuel Beckett "Dies feliços", una peça que té molts trets del teatre de l'absurd i que destaca per les seves reflexions sobre el sentit de la vida. Però sobretot ha passat a la història del teatre com una de les obres més difícils d'interpretar per una actriu. Vicky Peña ha assumit el repte d'interpretar una dona colgada en una muntanya de sorra que cada dia es lleva sola, s'arregla i afronta un nou dia sense parar de parlar d'ella mateixa. L'obra es basa en les seves reflexions, aparentment inconnexes, però molt lúcides, sobre la seva vida.

Actualitzat
Els muntatges que s'han fet de "Dies feliços" tenen poques diferències formals. Samuel Beckett va escriure aquesta obra l'any 1961 i la va precisar amb acotacions tan minucioses, que el marge de maniobra és reduït, si més no, en l'escenografia i en la direcció. Qui té sempre l'última paraula és l'actriu, aquí Vicky Peña, que s'ha enamorat també d'aquest clàssic personatge del teatre contemporani. 

"El perquè les actrius tenim aquest punt de masoquisme, per posar-nos a fer-la, realment no ho sabria gaire bé", ha explicat Peña, que ha opinat que és "alguna cosa dintre de l'obra, que està molt carregada de veritat, dintre d'aquest absurd o sense sentit aparent". Per Vicky Peña l'obra de Beckett parla de coses "molt profundes de l'ésser humà, de la nostra relació amb nosaltres mateixos, amb la vida, amb el pas del temps". 

Aquests "Dies feliços", de Vicky Peña, segurament faran temporada en algun teatre de Barcelona, però no encara. Primer, l'actriu té el compromís d'assajar i estrenar una obra amb el director Mario Gas, abans de tornar-se a colgar i entrar en aquest univers angoixant de la Winnie.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut