Catalunya

Vic omple els seus carrers d'activitats per celebrar el Mercat del Ram

Vic, ciutat de fires i mercats, celebra aquest cap de setmana la seva festa més sonada, el Mercat del Ram. Una fira multisectorial eminentment agrícola però que també presenta nombroses activitats complementàries de caràcter lúdic i cultural i per a tots els públics. Per exemple, la fira d'artesania, el mercat de palmes i llorers, una exhibició eqüestre, el concurs de la raça frisona o del guarà català, música, teatre, esports, jornades tècniques ramaderes, la fira del fang i el dibuix, castellers, la processó dels armats, una cantada de caramelles, la mostra gastronòmica i animació infantil. Destaquem, també, altres activitats arreu de Catalunya.

Actualitzat
Jorge Drexler presenta el seu últim disc a Reus

L’uruguaià Jorge Drexler porta aquesta nit la seva música al teatre Bartrina de Reus, on presenta el seu últim disc, "12 segundos de oscuridad". El cantant barreja música electrònica i poesia, de manera que dóna un toc especial a la tradició dels grans cantautors. El treball de Drexler ha rebut molts premis, entre els quals l’Oscar a la millor cançó per “Al otro lado del río”, que es podia sentir en el llargmetratge “Diario de motocicleta", de Walter Selles. El concert començarà a les 21.30 h.

Salt s'omple de sons jamaicans

Rude Cat és un festival dedicat exclusivament als ritmes jamaicans com l’ska, el rocksteady o l’early reggae, entre d’altres. Deu hores de música de la mà de formacions punteres internacionals i també algun destacable grup local a més d’un "sound system" amb els millors discjòqueis. El cartell s’ha tancat amb els següents grups: The Pionners, Mr. Review (aka Rude & Visser), Intensified, West Bound Train, The Pepper Pots i Big Boss DJs. Si vols ballar a ritme de Jamaica et pots acostar a la sala La Mirona de Salt a partir de les set de la tarda.

La guitarra de Tommy Emmanuel, a Barcelona

El Festival de Guitarra de Barcelona ofereix aquesta nit l’actuació de l’australià Tommy Emmanuel. Amb una experiència de 45 anys a la música que va encetar als 4 anys, quan va començar a tocar d’oïda, Emmanuel mostra un estil que beu de grans mestres de les sis cordes com Chet Atkins. El músic, a més, ha desenvolupat una tècnica especial que l’emula a consagrats avantguardistes com Todd Rundgren. La cita és a les 21.30 h a L'Auditori.

Cinema Infantil en català “Cinc”

El cicle “Cinc”, que des del 24 de febrer passat ha acostat el cinema infantil en català a menuts i grans de dotze poblacions de les comarques de Lleida, Tarragona, Girona i la Franja, arriba aquest cap de setmana a la seva fi. Ho fa amb la projecció de les pel·lícules "Happy feet, trencant el gel", "El corral, una festa molt animal", "Monster house", "Col·legues al bosc" i "Ciutat Ratolí" als cinemes de Mollerussa, Bellpuig, Tàrrega, Mequinensa, Cervera, Montblanc, Agramunt, Almacelles, Tamarit de Llitera, Berga, Ripoll i Tremp. Consulta'n la programació.

Tret de sortida a l'any Gaziel

Sant Feliu de Guíxols programa nombroses activitats per retre homenatge al periodista i escriptor més il·lustre de la ciutat, Agustí Calvet, "Gaziel". Els actes comencen avui amb la presentació del documental "L'Home és el tot", de Josep Cullell, a la sala d'actes de la Biblioteca-Arxiu, a les vuit del vespre. Calvet va ser un destacat periodista i escriptor de la primera meitat del segle XX. Liberal i independent de tot partit polític, va combatre l'extremisme d'esquerra i de dreta i va predicar contra l'ambient de Guerra Civil els anys 30 del segle passat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut