Vic / Cornellà de Llobregat

Vic i Cornellà de Llobregat es manifesten pels efectes de la crisi

Unes 150 persones s'han manifestat a Vic per reivindicar a l'administració i als empresaris mesures concretes per fer front a la crisi. A Osona, les xifres d'atur s'han doblat en només un any i ara arriben al 19% de la població. La manifestació dels treballadors d'Osona, conjunta amb els dos sindicats majoritaris (UGT i CCOO), ha recorregut els carrers de la ciutat amb crits demanant més inversió en formació i tecnologia.

Actualitzat
Els treballadors reclamen a l'administració que busqui altres models industrials que es puguin integrar a la comarca, com ara les energies renovables. A més, demanen que les empreses tinguin responsabilitat social i es desvinculin de l'especulació. Els dos secretaris generals dels sindicats (Joan Carlos Gallego, de CCOO, i Josep Maria Álvarez, de la UGT), han estat presents en aquesta marxa.

Unes altres 150 persones han participat també en una marxa contra l'atur i els acomiadaments a Cornellà de Llobregat. Els manifestants han sortit del barri de Sant Ildefons i han anat a peu fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Convocats per la Plataforma d'Acomiadats de Nissan i per l'Assemblea de Treballadors i Treballadores en Atur de Barcelona, els manifestants han reclamat al govern central que freni el tancament d'empreses, sobretot les grans multinacionals que reben diners públics.
Anar al contingut