Pla general dels cinc minuts de silenci aquest divendres al migdia a Vic en rebuig a l'atemptat de Barcelona. Imatge del 18 d'agost de 201…
Pla general dels cinc minuts de silenci aquest divendres al migdia a Vic en rebuig a l'atemptat de Barcelona. Imatge del 18 d'agost de 2017 (Horitzontal).

Vic es queda muda durant cinc minuts com a mostra de solidaritat per les víctimes de l'atemptat de Barcelona

ACN Vic.-Un miler de persones s'ha concentrat aquest divendres a les 12 del migdia a la Plaça Major de Vic, davant l'Ajuntament, per mostrar el seu rebuig a l'atemptat d'aquest dijous a la Rambla de Barcelona i la solidaritat amb les víctimes mortals i els ferits. La mobilització ha estat encapçalada per l'alcaldessa, Anna Erra, acompanyada per un gran nombre de regidors del consistori. Un emotiu i llarg aplaudiment ha posat el punt i final al silenci. Instants abans de les 12 s'ha viscut un petit incident amb el regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada. Ell i alguna persona més han mostrat cartells amb el símbol prohibició de mesquites. Alguns ciutadans han cridat perquè els retiressin i alguns dels regidors del consistori s'han posat davant per tapar-los. Anglada ha insistit en mostrar el cartell i un dels regidors li ha pres el paper. El regidor de Plataforma ha intentat recuperar-lo i s'han viscut algunes empentes que no han tingut més transcendència. Com a senyal de condol, la bandera de la ciutat onejarà a mig pal durant tres dies.

Com un formiguer, la zona a l'ombra de la Plaça Major de Vic s'ha anat omplint de persones colpides pels atacs terroristes que es van viure aquest dijous a Barcelona i Cambrils. Més d'un miler de persones han emmudit al so de les campanes que marcaven les 12. Durant cinc minuts, els vigatans han mostrat els seus respectes a les víctimes i ferits. Instants abans de començar, s'ha anat fent evident un malestar a l'ambient després que el regidor de Plataforma Vigatana, Josep Anglada, alcés una pancarta amb un símbol de prohibició de mesquites i una frase on es podia llegir 'Fora jihadistes de Catalunya". Alguns dels regidors han intentat tapar el cartell i s'han produït algunes empentes que no han anat a més. Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha lamentat els incidents del cartell en uns moments de "suma i front comú". "Sap greu que alguns aprofitin aquest moment per fer la seva propaganda política", ha dit. La batllessa ha reivindicat Vic com una ciutat de "pau" i "acollida", "on s'ha sabut integrar molt bé les persones nouvingudes".Erra també ha explicat que el risc d'alerta 4 antiterrorista es manté a la ciutat, tot i la troballa de dijous d'una furgoneta relacionada amb l'atemptat de Barcelona. Malgrat tot, ha assenyalat que el dispositiu desplegat pels mossos serà "superior" i s'ha intensificat. L'alcaldessa també ha aprofitat per agrair la ràpida resposta i la "professionalitat" dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Vic per la seva tasca en vetllar per la seguretat a la ciutat des d'un primer moment.

Anar al contingut