Vic

Vic bat el rècord mundial amb l'enregistrament d'un "lip dub" per la independència

Vic ha batut el rècord mundial de participants en l'enregistrament d'un "lip dub" per la independència en què, segons l'organització, han assistit 5.730 persones, xifra que supera amb escreix el rècord anterior, on n'hi havia 3.000. Amb aquest vídeo es vol difondre la causa independentista a escala internacional, i per això es va triar aquesta nova modalitat de videoclip que tanta popularitat i vitalitat té a internet. Els organitzadors van pensar que batent el rècord encara es podia aconseguir més difusió a la xarxa i als mitjans. La cançó triada per al vídeo és "La flama", del grup valencià Obrint Pas.

Actualitzat
En l'enregistrament del "lip dub" hi han participat també moltes institucions culturals de la comarca que s'han adherit a la iniciativa. I en l'ambient festiu de la jornada s'han pogut veure diferents mostres de la cultura popular catalana, com ara diables, gegants, castellers i sardanes.

El recorregut s'ha iniciat davant del Museu Episcopal de Vic i ha seguit pels carrers del centre històric de la ciutat fins a acabar a la plaça Major, que era ben plena i on es podien veure moltes senyeres.

Els "lip dub" s'han fet populars a la xarxa. Consisteixen a fer playback i ballar al ritme d'una cançó mentre una càmera de vídeo recorre un espai on s'enregistra tot de manera contínua, cosa que s'anomena "pla seqüència". Oficialment els primers "lip dub" van néixer l'any 2008 en una universitat alemanya però ja s'han estès a moltes altres universitats, institucions i poblacions d'arreu del món.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut