Viatger o ostatge?

Viatger o ostatge?

Viatger o ostatge?

Actualitzat
La reunió dels sindicats d'Aena amb l'empresa s'ha acabat sense acord. De moment, doncs, els treballadors dels aeroports aniran a la vaga 22 dies seleccionats entre Dijous Sant i el primer d'agost. Són dies marcats, doncs, doblement en vermell en els calendaris festius i reivindicatius. Dies de vacances i ponts susceptibles de volar o de rebre vols.

El motiu és que no accepten la privatització. Una iniciativa altament reclamada des de sectors econòmics i socials i finalment acceptada pel govern espanyol però encara per concretar. Estem, doncs, davant d'una convocatòria preventiva de vaga perquè a un grup de treballadors públics però amb conveni concret no els agrada el que pretén fer l'empresa d'acord amb les necessitats generals del país, el sector i la societat.

Una actitud tan legítima com criticable que, de moment, ja ha provocat una reacció en cadena de tour operadors i empresaris del sector que han començat a cancel·lar viatges i reserves per a una primavera i estiu que es preveien bones també a causa de les crisis a països del sud del Mediterrani. Sectors sensibles encara que interessats com interessada és la sol·licitud dels sindicats. Uns col·lectius, aquests, en baixa consideració que es juguen la seva credibilitat i fan confondre pressió amb xantatge ja que creuen que poden veure retallades les seves condicions laborals. Una suposició que està per demostrar i un risc que està per córrer. Com el corren avui tots els treballadors a precari, mileuristes, autònoms, subcontractats i eventuals.

Una realitat que ja pateixen més de 600.000 catalans en el marc dels més dels 4,3 milions d'espanyols oficialment sense feina contràriament a ells que la tenen segura. Es pot concloure, doncs, que la seva sensibilitat està a flor de pell i la nostra indignació a punt de caramel.