Berga

Venturós exercirà d'alcaldessa de Berga però un altre regidor n'assumirà la firma jurídica

Quedarà inhabilitada durant sis mesos, probablement a partir de la setmana que ve

RedaccióActualitzat

La CUP va retirar aquest dimecres el recurs contra la decisió judicial d'inhabilitar l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. Amb això, Venturós quedarà inhabilitada, probablement a partir de la setmana vinent, per la condemna per mantenir l'estelada en campanya electoral.

Ara, l'Ajuntament de Berga té previst celebrar un ple extraordinari i, per capejar la situació, la CUP incorporarà un nou regidor però no proposarà substituir Venturós al capdavant del municipi.

PDeCAT i Esquerra s'haurien compromès a no votar cap altre candidat. No està encara clar si PSC i ICV-EUiA, els altres dos grups municipals, presentaran un altre candidat, tot i que tampoc no és segur que tinguessin suports suficients.

Amb això, sense un candidat amb prou suports, es donaria una situació anòmala al consistori. Segons la CUP, seria la primera alcaldessa fora de l'ordenament jurídic de l'Estat.

Malgrat continuar exercint com a alcaldessa, la firma jurídica l'assumirà un altre regidor, segurament un tinent d'alcalde. La CUP ho interpreta com una desobediència política, però no jurídica, per garantir la continuïtat de la gestió municipal.

Venturós no ha explicat avui si optarà a la reelecció a les eleccions municipals del maig del 2019, però vol que sigui la CUP qui ho decideixi i no la justícia.

ARXIVAT A:
CUPProcés catalàIndependència
Anar al contingut