Una seguidora de Chávez durant una manifestació recent a favor del govern de Maduro (Reuters)
Una seguidora de Chávez durant una manifestació recent a favor del govern de Maduro (Reuters)
Caracas

Veneçuela investigarà si el govern de Chávez va finançar Podem

Entre els investigats per l'Assemblea Nacional veneçolana hi ha Pablo Iglesias, Juan Carlos Monedero i Jorge Verstrynge

RedaccióActualitzat

L'Assemblea Nacional veneçolana investigarà si el govern del que va ser president del país Hugo Chávez va finançar Podem, segons ha anunciat el president de la comissió, Freddy Guevara. Aquest diputat ha revelat que entre els investigats hi ha el líder de la formació, Pablo Iglesias, així com Juan Carlos Monedero i Jorge Verstrynge.

La comissió de l'Assemblea estudiarà els pagaments de 7,22 milions d'euros que va fer l'executiu veneçolà en concepte d'assessories, suport tècnic i programes de formació destinats a funcionaris del govern i els seus ministeris, una feina que va organitzar la fundació Centre d'Estudis Polítics i Socials, a la qual van estar vinculats diversos membres de Podem.

Guevara considera que "es tracta d'una xifra molt elevada per tractar-se només d'assessories i suport tècnic". El diputat ha dit que "hem d'investigar en profunditat el verdader destí d'una quantitat tan elevada de diners, especialment en un moment en què Veneçuela passa per una crisi humanitària sense precedents".

I Maduro vol saber ara si la dreta espanyola va finançar l'oposició veneçolana

Mentrestant, el president de Vençuela, Nicolás Maduro, ha donat instruccions a la ministra d'Exteriors, Delcy Rodríguez, perquè demani "per les vies legals" a Espanya si l'oposició veneçolana ha rebut finançament il·legal de la dreta espanyola, així com del poder "financer i mediàtic". En declaracions a Ràdio Nacional de Veneçuela, Maduro ha dit: "Tenim moltes evidències de grans quantitats de diners per desestabilitzar el país des de Madrid, a través de comptes de gent multimilionària, des de partits polítics de la dreta espanyola, des del sector corrupte de la dreta espanyola."

Anar al contingut