José Manuel García-Margallo, ministre d'Afers Exteriors espanyol, en una imatge d'arxiu.
José Manuel García-Margallo, ministre d'Afers Exteriors espanyol, en una imatge d'arxiu.
Caracas

Veneçuela crida a consultes el seu ambaixador a Espanya per les declaracions de Margallo

Margallo ha afirmat que espera que es confirmi el resultat electoral com més aviat millor i que es mantinguin les bones relacions bilaterals amb Espanya "sigui qui sigui el vencedor" final. El ministre d'Exteriors veneçolà, Elías Jaua, ha rebutjat taxatiu aquestes paraules. "Hi va haver un guanyador en les eleccions (...) i és Nicolás Maduro", ha afegit.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Exteriors veneçolà, Elías Jaua, ha cridat a consultes el seu ambaixador a Espanya, Bernardo Álvarez, després de les declaracions del seu homòleg espanyol, José Manuel García-Margallo, sobre els resultats de les eleccions presidencials veneçolanes. "Hem de rebutjar, i així m'ho ha demanat el president Nicolás Maduro, les declaracions del canceller espanyol Manuel García Margallo, on desconeix implícitament els resultats ferms i clars que va donar el Consell Nacional Electoral", ha indicat Jaua en una roda de premsa. "El nostre més contundent i ferm rebuig a les declaracions del canceller espanyol", ha indicat.

El govern veneçolà ha optat per cridar a consultes el seu ambaixador a Espanya "per valorar aquestes declaracions i en quin context s'han donat". Veneçuela es reserva el dret a prendre noves mesures "si persisteix aquesta actitud de desconeixement per part del govern d'Espanya". "No hi ha cap dubte de qui va guanyar les eleccions. Nosaltres ratifiquem davant del món que hi va haver un guanyador en les eleccions (...) i és Nicolás Maduro", ha afegit.

El cap de la diplomàcia espanyola ha afirmat aquest dilluns que el resultat de les eleccions "certifica una polarització forta" al país sud-americà. En declaracions als periodistes abans de participar en un dinar amb empresaris organitzat per la Cambra de Barcelona, ​​ha confiat que es confirmi el resultat electoral com més aviat i en què es mantinguin les bones relacions bilaterals "sigui qui sigui el vencedor" final.

El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Diosdado Cabello, també ha respost Margall a través del seu compte de Twitter.
El cap de la diplomàcia veneçolana ha lamentat també les declaracions procedents de l'Organització d'Estats Americans (OEA). El seu secretari general, José Miguel Insulza, s'ha mostrat partidari d'un recompte dels vots, com ha proposat el candidat opositor, Henrique Capriles. El ministre veneçolà ha destacat que la diferència davant de Capriles és de 262.000 vots, "no de deu vots, no de dotze vots, no de 30 vots, no de 1.000 vots", una "victòria neta i clara, però, a més, moral". "Sentim-nos segurs del sistema electoral", ha dit a tots els veneçolans.
Anar al contingut