Veïns i CATAC avalen el pla de mobilitat del Govern per millorar l'accessibilitat a l'Hospital de Tortosa

Veïns i CATAC avalen el pla de mobilitat del Govern per millorar l'accessibilitat a l'Hospital de Tortosa

Veïns i CATAC avalen el pla de mobilitat del Govern per millorar l'accessibilitat a l'Hospital de Tortosa

La delegada de CATAC, Cinta Sarroca, i el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí, després de la reunió amb el gerent de la regió sanitària ebrenca. Imatge del 26 de

La delegada de CATAC, Cinta Sarroca, i el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí, després de la reunió amb el gerent de la regió sanitària ebrenca. Imatge del 26 de maig de 2016. (horitzontal)

ACN Tortosa.-La Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa i el sindicat CATAC han beneït aquest dijous el pla de mobilitat dissenyat pel Govern per millorar l'accessibilitat a l'Hospital Verge de la Cinta. El document, amb el qual treballa Salut i Territori i Sostenibilitat, preveu, com ja va avançar el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, l'edificació d'un pàrquing en alçada que permet ampliar també el centre sanitari. A més, a molt curt termini, també es disposaran d'autobusos llançadora des del barri del Temple de Tortosa, a l'entrada de la ciutat, per accedir a l'Hospital; i també s'arranjaran els actuals aparcaments que hi ha al voltant del centre sanitari. Tant els representants dels veïns com del sindicat CATAC han valorat satisfactòriament aquesta solució després de mantenir una reunió amb el director dels serveis territorials de Salut, Ismael Piñas.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa, Josep Baubí, s'ha mostrat satisfet que la conselleria de Salut hagi entomat aquesta problemàtica com una prioritat a solucionar, i ha agraït que després d'un any i mig d'insistència se'ls escolti. "Estem satisfets de les solucions que ens plantegen i en farem un seguiment perquè es faci realitat al més aviat possible", ha afegit. Per la seva part, la representant del sindicat CATAC a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, Cinta Sarroca, ha assegurat que la solució de construir un pàrquing al talús de darrera de l'antic cinema Fèmina permet d'una banda acabar amb els problemes d'aparcament i de l'altra la manca d'espai de l'Hospital perquè permet ampliar-lo. "En un projecte donem solucions als usuaris per accedir a l'Hospital tant si són de fora de Tortosa com de dins, i als treballadors ens garanteixen una ampliació del centre per poder treballar amb condicions. Donarem suport al director dels serveis territorials perquè veiem que té ganes de solucionar-ho", ha afegit. El pla de mobilitat amb el qual treballa el Govern, d'acord amb l'Ajuntament de Tortosa, es base en un estudi fet l'any 2013 i que apostava per aprofitar unes obres d'arranjament del talús que hi ha entre l'Hospital i el centre de Tortosa, darrera de l'antic cinema Fèmina, per fer-hi un pàrquing en alçada. D'aquesta manera l'ascensor de l'aparcament permetria l'accés als usuaris de l'Hospital des del centre de la ciutat.