El poble de Callosa amb la Creu
El poble de Callosa amb la Creu
Callosa de Segura

Veïns d'una població alacantina impedeixen la retirada d'un monument franquista

L'Ajuntament de Callosa de Segura va decidir retirar el monument en compliment de la llei de memòria històrica però els veïns s'hi oposen

RedaccióActualitzat

Una protesta veïnal frena, per segona vegada, l'intent de retirar la creu de marbre que homenatja els caiguts al bàndol franquista a la Guerra Civil a Callosa de Segura, a la comarca alacantina del Baix Segura. La creu està situada davant la porta principal de l'església de Sant Martí.

L'Ajuntament de Callosa va decidir la retirada del monument en compliment de la llei de memòria històrica. Però una part dels veïns s'han organitzat per defensar el monument i han constituït la Plataforma en Defensa de la Creu.

Dijous, quan estava prevista la retirada del monument, unes desenes de persones es van concentrar al voltant de la creu i van impedir als operaris fer la seva feina.

L'alcalde de Callosa, Francisco Macia, i representants de la Plataforma han mantingut una reunió per negociar una sortida que eviti allargar el conflicte ciutadà al municipi.

En la reunió han decidit posposar la solució al problema que enfronta la població fins després de les festes nadalenques. L'ajuntament i la Plataforma reprendran les converses per mirar de solucionar aquest punt i perquè totes dues parts en surtin satisfetes.

Si és necessari, amb la presència de mediadors, s'estudiarà, fins i tot, el possible trasllat de la creu. El que si ha de quedar clar, és que s'ha de complir la llei de memòria històrica aprovada a l'ajuntament que dicta la retirada de la creu. També, per l'altra banda, han de quedar ben exposats els sentiments de la Plataforma que volen deixar clar que no es pot barrejar religió amb feixisme.

Anar al contingut