Pla obert des de dalt d'un pont del tall de trànsit de veïns, amb una pancarta on es llegeix 'Fora el tòtem de barri', i una cua de c…
Pla obert des de dalt d'un pont del tall de trànsit de veïns, amb una pancarta on es llegeix 'Fora el tòtem de barri', i una cua de cotxes. Imatge de l'1 d'octubre de 2016. Horitzontal.

Veïns dels barris de Ponent de Tarragona tallen la T-11 per rebutjar la instal·lació d'una tanca publicitària a Riuclar

ACN Tarragona.-Una cinquantena de veïns dels barris de Ponent de Tarragona han tallat l'autovia T-11 aquest dissabte durant mitja hora en protesta per la instal·lació d'una tanca publicitària que rebutgen pel seu gran impacte visual. El tòtem publicitari fa 17 metres d'alçada i 60 metres quadrats de superfície i està instal·lat a l'entrada de Riuclar des del desembre. "L'Ajuntament de Tarragona ho ha permès i, això, a les portes d'un barri, no és de sentit comú a cap ciutat", lamenta el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), Antoni Peco. Consideren que ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència dels veïns, que asseguren que se senten abandonats pel govern municipal: "existim més enllà de per posar tòtems publicitaris". El moviment, que ha rebut el suport de la majoria de grups de l'oposició al consistori, apunta que continuaran les protestes si l'alcalde no els atén.

Amb pancartes de 'No som ciutadans de segona' i 'Menys tòtem, més millores', els veïns han tallat durant mitja hora la rotonda de la T-11 entre el barri de Parc Riuclar i Torreforta amb el suport de grups municipals de CDC, ERC, C's i la CUP. La manifestació l'han presentada com "la primera del moviment veïnal contra Ballesteros": "s'ho ha guanyat a pols: gira l'esquena i mai té temps per nosaltres però sempre el veiem als partits del Nàstic o als castells, té temps per a altres coses però no per nosaltres", diu Peco. Així, reclamen que l'alcalde sigui l'interlocutor i es plantegen fer una caminada des del barri de Parc Riuclar fins a la plaça de la Font per protestar a les portes de l'Ajuntament.Segons Peco, Ballesteros fins ara "ha donat llargues" als veïns i els ha enganyat "dient que el treien però mentrestant ha aprovat permisos que l'empresa necessitava" per mantenir el panell publicitari. "El barri no vol el tòtem, els barris no som polígons", lamenta el portaveu de la FAVT. A banda del gran impacte visual del panell, el moviment hi veu perill perquè hi ha grups de joves, amb molt accés perquè està dins d'un entramat urbà, s'enfilen al pal i es fan 'selfies'.Els barris de Ponent reclamen més atenció per part del consistori perquè consideren que a la zona s'ha deixat d'invertir, s'ha retallat en manteniment o en reparació de col·legis. La portaveu de l'Associació de Veïns del barri de Parc Riu Clar, Josefa Rodríguez, detalla que no hi ha voreres a totes les zones i que, per exemple, enguany no s'han podat els arbres fins al juny, quan els veïns es van queixar que no s'havia fet.

Anar al contingut