Barcelona

Veïns del barri del Raval de Barcelona denuncien tràfic de drogues de dia i de nit

L'Ajuntament de Barcelona s'ha mostrat preocupat pel repunt de la venda de droga al barri i ha assegurat que els Mossos hi estan treballant

RedaccióActualitzat

Preocupació de l'Ajuntament de Barcelona pel repunt del tràfic de drogues al Raval. Segons denuncien els veïns, ara els traficants ocupen pisos buits, majoritàriament de bancs, un fet que els mossos atribueixen a la pressió policial. Això hi provoca des de fa mesos baralles, soroll i amenaces.

Aquests són els testimonis que ha recollit "El Matí de Catalunya Ràdio" passejant per carrers del barri com el de Riereta, el de les Carretes, el de Vista Alegre, el d'en Roig, el de Picalquers o el del Malnom.


Judit, una veïna:

"Des d'on visc en un radi d'uns vint metres hi ha tres locals ocupats amb traficants. Hi ha baralles entre ells, entre la gent que hi va a consumir... Alguna de les baralles amb matxet ha estat a les quatre de la tarda."

Josep, hi treballa:

"Jo tinc por de venir aquí perquè jo hi vinc a les sis del matí i trobo uns 'follons' impressionants. No puc dir res perquè hi treballo. Clar, si em poso de males, aquesta gent m'amargarà la vida i m'arruïnarà. Veig la gent punxant-se a la meva porta. Els nens, a les nou, fins fa quatre dies, a dos quarts de nou, passaven per aquí... Les agulles a terra, aquesta gent aquí... Jo, la veritat, és que tinc por de venir a treballar aquí."

Manel, veí:

"Fa uns 40 anys que sóc al barri i sempre s'ha venut droga, però no com ara. Poden venir 500 persones en un dia en un pis a comprar droga."

Des de principis d'any, els Mossos han detingut 16 persones per tràfic de drogues i han fet 14 entrades en pisos del barri. Una problemàtica complexa que amoïna el consistori, com ha reconegut l'alcalde accidental de la ciutat, Gerardo Pisarello, a "El Matí de Catalunya Ràdio":

"No és un tema nou. És veritat que hi ha una certa intensificació i per això estem preocupats i entenem la preocupació dels veïns, però l'actuació que s'està fent des de Mossos d'Esquadra és una actuació exemplar en aquest tema i s'està fent tot allò possible per atacar els serrells del problema."

El subcap de la regió policial metropolitana de Barcelona, Xavier Porcuna, ha explicat que el problema és difícil d'atacar, ja que de vegades és complicat localitzar el titular del pis ocupat i només el poden desallotjar amb una ordre judicial:

"A Ciutat Vella hi ha alguns pisos que els titulars han mort sense hereus, sense familiars, i tenim greus problemes per poder instar a una actuació en aquest sentit. En altres casos ens trobem amb titulars que han llogat el pis a altres persones i no podem arribar als que l'han llogat perquè són ells qui haurien d'activar aquestes mogudes."

Mentre no se soluciona, els veïns han decidit unir-se en grups com ara Acció Raval. Cada setmana es reuneixen en assemblea i des de fa pocs dies cada vespre fan una cassolada per denunciar que n'estan farts. Una situació que fa mesos que denuncien.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut