Barcelona

Veïns del barri de Sant Andreu s'encadenen contra les inacabables obres de l'AVE

Fa anys que els veïns del barri de Sant Andreu de Barcelona viuen rodejats de les obres del tren d'alta velocitat, que avancen amb molta lentitud i que causen inseguretat sobretot a la gent amb mobilitat reduïda

Actualitzat

Fa anys que els veïns del barri de Sant Andreu de Barcelona viuen rodejats de les obres del tren d'alta velocitat, que avancen amb molta lentitud. I amb les incomoditats de l'estació de Sant Andreu Comtal, on s'accedeix als trens per escales amb molt pendent, sense ascensors ni escales mecàniques.

La nova estació, adaptada i accessible, fa 5 anys que hauria d'estar enllestida, segons les previsions inicials, i els veïns estan cansats d'esperar.

Aquest dissabte, han volgut denunciar aquesta situació i s'han encadenat simbòlicament davant l'estació per exigir que es licitin les obres.

Pau Maduell, vocal d'urbanisme de l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar, ha comentat el malestar que senten els veïns:

"Les condicions en les que ens trobem en aquesta estació són lamentables i n'estem farts. Volem que les tres administracions es posin d'acord i es posin les piles."

Els veïns, com Ana Maria Moral, no volen que aquesta situació s'allargui permanentment unes instal·lacions insegures on tot són escales i no hi ha ni una sola rampa per a persones amb mobilitat reduïda:

"Que pensin en la minusvalia de la gent, la gent gran amb bastó, la gent jove amb cotxets, que pensin en nosaltres una miqueta!"

Els set milions d'euros per a l'estació ja estan pressupostats, però Adif al·lega problemes de finançament. L'Ajuntament de Barcelona ha exigit reiteradament al Ministeri de Foment que s'accelerin les obres de l'AVE, i també de l'estació de Sant Andreu.

Sobre aquesta qüestió ha parlat també Laia Ortiz, regidora del districte de Sant Andreu:

"Els diners hi són i és una presa de pèl, el govern va dir que al setembre hi hauria la licitació, som a desembre i encara no s'ha fet."

Els veïns afirmen que fa anys que només senten promeses, però que la gran ferida de les obres segueix oberta i separa els barris a les dues bandes del tren.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut