Nova York

Veïns de Nova York retiren el nom de Trump dels seus edificis

Els inquilins del complex d'habitatges Trump Place van firmar una petició dient que era una vergonya que la seva adreça es vinculés als valors que ha propagat el president electe durant la campanya

Actualitzat

Tres edificis de Nova York han retirat de les seves façanes les grans lletres daurades amb el cognom de Donald Trump. El recel dels novaiorquesos cap al president electe dels Estats Units s'ha manifestat en la negativa dels inquilins d'aquests edificis a viure en un lloc que s'associï al guanyador dels comicis.

Malgrat haver nascut a la ciutat, molts veïns de Nova York creuen que Trump no els representa. Els llogaters del conjunt d'habitatges Trump Place van firmar una petició dient que era una vergonya que la seva adreça es vinculés als valors xenòfobs i masclistes que ha propagat Trump durant la campanya. Un dels veïns, David Linnell, de 70 anys, ha qualificat d'"insult" a la democràcia la victòria de Trump:

"Havíem de desfer-nos d'aquest nom a casa nostra, encara que no puguem escapar-nos de la seva influencia en la nostra vida ni despertar d'aquest malson."

Un altre veí dels tres edificis de Riverside Boulevard, Tom, opina que el nom de Trump representa ara "una cosa diferent del que era abans" i ha quedat associat a l'odi. Ara, els edificis es batejaran amb els noms de les seves adreces.

Tot i que el propietari dels edificis és la companyia Equity Residencial, Trump va participar en el desenvolupament urbanístic d'aquest complex de 1.325 apartaments i va cedir els drets d'ús de la seva marca. Els tres edificis són només una petita part de les nombroses propietats de Nova York que porten el nom de Trump.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut