El Prat de Llobregat

Veïns de Castelldefels es manifesten al Prat pels sorolls dels avions enmig d'un fort cordó policial

Un fort dispositiu policial ha acompanyat els veïns de Castelldefels que s'han manifestat a l'interior de la terminal B de l'aeroport del Prat cridant consignes de "Prou soroll". Pràcticament s'ha destinat un policia nacional per cada dos manifestants i això ha provocat les queixes dels membres de la plataforma Prou Soroll, que han considerat desproporcionada la presència policial i estudien prendre mesures legals. L'objectiu era denunciar el soroll que provoquen els avions que operen al Prat.

Actualitzat

Un centenar de persones de Castelldefels han acudit a l'aeroport del Prat seguint la crida de la plataforma Prou Soroll.

Fins ara, aquestes protestes s'havien dut a terme amb cotxes particulars però, com que els Mossos d'Esquadra havien multat els manifestants per circular amb velocitat lenta, aquesta vegada han optat per desplaçar-se fins a l'aeroport amb dos autocars.

Segons el president de la plataforma, Josep Velasco, "aquesta és una mesura més perquè ens cansem, perquè deixem de sortir al carrer a protestar, però no ho aconseguiran perquè com a conseqüència del soroll dels avions tampoc podem estar-nos a casa".

Els manifestants consideren que amb l'ampliació de l'aeroport, el 2008, les molèsties es tornaran a incrementar i la pista de rodament podria quedar inútil. 

Tall de trànsit frustrat i incidents amb la policia

Els veïns han tallat durant 10 minuts els carrils centrals de la carretera de circumval·lació de l'aeroport, però el dispositiu policial els ha impedit que tallessin també el tràfic dels laterals, per on els Mossos i la Policia Local desviaven als vehicles.

El fort dispositiu policial també ha seguit els manifestants per l'interior de les terminals i quan, en arribar davant de les dependències d'AENA en el bloc tècnic els veïns han intentat tallar de nou el trànsit, la policia ho ha impedit i s'han produït enfrontaments entre els agents de seguretat i els manifestants.

"A un veí li han trencat el rellotge i les ulleres i estudiem presentar una denúncia al jutjat del Prat per una força desproporcionada dels agents de la policia", ha comentat un portaveu de la plataforma, que no descarta convocar noves manifestacions per les pròximes setmanes.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut