Atenes

Vassiliki Thanou, la nova cap de govern de Grècia per encarar les eleccions anticipades

El president grec encarrega a l'actual presidenta del Suprem la formació d'un govern transitori per a la celebració d'unes eleccions anticipades

RedaccióActualitzat

El president grec, Prokopis Pavlópulos, ha designat de manera provisional com a nova cap de govern Vassiliki Thanou, l'actual presidenta del Tribunal Suprem. Li ha encarregat la formació d'un govern transitori per a la celebració d'unes eleccions anticipades, tal com preveu la llei. En un comunicat, el president assegura que el nou govern tindrà l'únic encàrrec d'organitzar els comicis. De fet, aquest divendres està previst que el president anunciï oficialment la convocatòria de les eleccions anticipades del mes que ve.

Vassiliki Thanou, que ja ha jurat el càrrec, s'esdevé així en la primera dona que accedeix al càrrec de primera ministra a Grècia i hi arriba després que el líder dels conservadors i del nou partit d'esquerres provinent de Syriza hagin intentat, sense èxit, formar una nova majoria parlamentària.

El líder de Syriza, Alexis Tsipras, que va dimitir la setmana passada com a primer ministre, confia a aconseguir la majoria absoluta a les eleccions, que molt probablement seran el dia 20.

Anar al contingut