Iannis Varufakis
Iannis Varufakis
Atenes

Varufakis diu que el "no" és un gran "sí" a l'Europa democràtica

El ministre d'Economia grec ha dit que a partir de dilluns el govern grec intentarà trobar un "lloc comú" amb els socis europeus

RedaccióActualitzat

En les primeres declaracions amb l'escrutini ja molt avançat, el ministre d'Economia grec, Iannis Varufakis, molt actiu durant la campanya, ha celebrat el resultat del referèndum com un resultat "valent", perquè els grecs han "ignorat la por" i els "ultimàtums".

Els grecs, ha dit Varufakis, "han ignorat la por" que s'ha intentat crear "amb els bancs tancats" i "a través dels mitjans de comunicació". El ministre d'Economia ha afegit que intentarà "cooperar" amb els seus socis de l'Eurozona per ser "positius" i arribar a un acord. Varufakis ha destacat, en particular, l'informe de l'FMI que adverteix que el deute "necessita una reestructuració".

"Avui hem enviat un fort "sí" a una Europa democràtica i reforcem la protecció de Grècia a la seva gent", ha assegurat Varufakis en una compareixença en què també ha criticat la posició negociadora dels seus socis de l'Eurozona en els últims mesos. Segons Varufakis, Brussel·les ha intentat "humiliar" els grecs.

Varufakis ha afirmat que, a partir de demà, podran intentar trobar un "lloc comú" amb els seus socis europeus. Segons el ministre d'Economia, el "no'" és un "no a l'austeritat", és un retorn als valors d'Europa, és un gran "sí" a l'Europa democràtica.

 

Anar al contingut