El ministre grec de Finances, Iannis Varufakis (Reuters)
El ministre grec de Finances, Iannis Varufakis (Reuters)
Atenes

Varufakis amenaça d'emprendre mesures legals per bloquejar la sortida de l'euro de Grècia

"Estem rebent assessorament i considerarem una mesura davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea", assegura Varufakis en una entrevista al diari britànic "The Daily Telegraph"

RedaccióActualitzat

Grècia estudia mesures legals contra les institucions comunitàries per bloquejar la seva sortida de l'euro, segons ha dit el ministre grec de Finances, Iannis Varufakis, en una entrevista al diari britànic "The Daily Telegraph", just el dia que acaba el termini per renovar el pla de rescat i per pagar el deute de 1.600 milions al Fons Monetari Internacional. "El govern grec utilitzarà tots els nostres drets legals", ha etzibat.

Grècia, doncs, ha amenaçat de presentar una ordre judicial no només per bloquejar l'expulsió del país de la moneda única sinó també per evitar asfixiar el sistema bancari del país. En aquest sentit, el ministre assegura al rotatiu britànic: "Estem rebent assessorament i considerarem una mesura davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Els tractats de la UE no preveuen la sortida de l'euro i nosaltres ens neguem a acceptar-la. La nostra participació (a la UE) no és negociable."

En qualsevol cas, Varufakis assegura que Grècia té prou liquiditat fins al referèndum del 5 de juliol, però admet que els controls de capital que s'han establert aquest cap de setmana provoquen problemes a les companyies.

La sortida de Grècia de l'euro està més a prop que mai després del fracàs de les negociacions a Brussel·les.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut