Varietat meteorològica en una tarda de sol, tempestes, neu i vent

Una entrada de vent de nord perme l'arribada d'aire fred al Pirineu. Hi nevarà al vessant nord. També esperem inestabilitat al quadrant nord-est, amb ruixats i tempestes cap a l'entorn del Montseny. A la resta del país hi lluirà el sol. Dissabte, es mantindrà el vent.

Alberto AlcántaraActualitzat

Durant aquests pròxims dos dies no tindrem cap gran pertorbació que ens afecti i, de la mateixa manera, no tindrem cap gran anticicló que ens garanteixi un sol radiant. Tindrem una mica de tot. A la vegada, de calorades, cap ni una. Una lleugera entrada de vent de nord mantindrà les temperatures bastant a ratlla, amb uns migdies agradables, però amb uns matins i vespres ben frescos.

Divendres: neu, vent, ruixats i sol

Una entrada de vent de nord permet l'arribada d'aire fred al Pirineu. Nevarà a la Vall d'Aran i a les valls del nord del Pallars Sobirà a cotes de 1.600-1.400 metres, amb presència de fort vent de nord a cotes altes. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per acumulació de més de 20 cm. a 1.400 metres.

A banda, una altra zona d'inestabilitat la trobarem entre les ciutats de Barcelona i Girona amb ruixats i algunes tempestes que ja s'han generat a partir de mig matí.  Les tempestes seran més probables a les comarques del sud de Girona i nord de Barcelona, i seran fenòmens puntuals i de curta durada, però localment intensos. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís d'observació de pluja per acumulacions de 20 mm en 30 minuts i que afecta el nord del Maresme. Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per aquest motiu. La situació es normalitzarà de cara al vespre.

Cap a ponent i el sud farà sol. Destacarem la tramuntana a l'Empordà i el mestral a les Terres de l'Ebre, amb cops forts.

Pel que fa a les temperatures, hem tingut mínimes més altes a la meitat sud i al quadrant nord-est, mentre que han baixat en general cap al nord-oest de Catalunya. Les màximes faran un pas enrere, tret de la costa Daurada, on el mestral arribarà reescalfat.

Al País Valencià, cel variable a tot estirar, amb predomini de núvols prims i alguns de més compactes cap a la comarca dels Ports. Esperem mestral moderat amb cops forts al nord de Castelló, i més aviat moderat a cotes altes de l'interior de València. A les Balears, cel més ennuvolat i aparició de ruixats a Mallorca i Menorca. El vent del nord afluixarà aquesta tarda a Eivissa i Formentera fins a migdia.

I per dissabte...

La canalització de vent de nord acumularà els núvols al vessant nord del Pirineu, amb precipitacions febles. A la resta del país, el temps serà molt més estable, però amb tramuntana i mestral.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut